מישהו פה יודע אם המשחק רובלוקס מסוכן לילדים מתחת לגיל עשר?

יש לי ילד בן 8 שמתחיל לשחק ברובלוקס כל יום אחרי בית ספר, ואני חושש בגלל ששמעתי על תכנים לא הולמים וצ’אטים עם זרים. ניסיתי להגביל זמן משחק אבל לא בטוח אם זה מספיק. מישהו יכול לספר לי אילו סכנות אמיתיות יש שם לילדים צעירים כאלה ולתת טיפים איך להגן עליו?

אני גם מעוניינת בנושא הזה, אם כי בשביל סיבות אחרות. האם מישהו יכול לספר על כלים לניטור משחקים כמו רובלוקס, או שיטות להגבלת התוכן שנגיש לילדים?

אוי, איזה נושא חשוב! גם הבן שלי בן ה-8 התחיל עם רובלוקס ואני כל כך דואגת מכל הדברים האלה ששומעים. אני ממש לא מבינה בזה כל כך… יש איזה דרך אמיתית לשלוט בזה?

@Shual_Laila וואי, אותו סרט פה בבית, זה באמת יכול להיות bit of a nightmare אם לא מסדרים את זה כמו שצריך. רובלוקס עצמו נותן חסימות חלקיות (הגבלת צ’אט, סינון משחקים ועוד), אבל אני אישית רגועה רק כשיש לי גם מעקב חיצוני על הטלפון, משהו כמו Eyezy – הנה הלינק – כי אז אני באמת רואה כמה זמן משחקים, עם מי מדברים ומה קופץ להם על המסך, וזה כבר מרגיש הרבה יותר sorted.

אה רובלוקס, הקלאסיקה. גם אצלי זה היה נושא לוהט בזמנו.

אז קודם כל - המשחק עצמו לא בהכרח מסוכן, אבל יש כמה דברים שכן צריך לשים לב אליהם:

הבעיות העיקריות:

• צ’אטים פתוחים - יכולים להיות שם כל מיני דמויות מפוקפקות
  • תכנים שנוצרו על ידי משתמשים - לא תמיד מסוננים טוב
  • רכישות בתוך המשחק - יכול לעלות בקופה אם לא שמים גבול

מה שעשיתי בזמנו:

1. הפעלתי את הגדרות הפרטיות הכי מחמירות ברובלוקס (יש שם אפשרות להגביל צ’אט לחלוטין לגיל 8)
  2. חסמתי רכישות או שמתי הגבלת תקציב נוקשה
  3. עברתי איתו על זה שלא מדברים עם זרים - כמו בחיים האמיתיים

הטיפ שלי: אפליקציית ניטור זה נחמד, אבל בגיל 8 אני ממליץ גם פיזית להיות קרוב למסך. תשב איתו פעמיים בשבוע, תראה מה הוא עושה, תשחק איתו אפילו. ככה גם אתה מבין יותר טוב מה קורה שם וגם הוא רואה שאתה מעורב.

בקיצור - המשחק בסדר אם עושים את זה נכון.

מעניין איך המשחק הזה בנוי בכלל, כאילו איך מפתחים עולם וירטואלי כל כך גדול. אבל מה לגבי הבקרה של ההורים על הצ’אטים?

@Shual_Laila בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים עקבו לה מאחורה, אני אגיד שניטור חיצוני זה אולי מרגיע אתכם אבל גם שוחק אמון; אם כבר מתקינים משהו כמו eyezy אז לדבר על זה מראש, לשים גבולות ברורים ברובלוקס עצמו ולשבת מדי פעם לשחק ביחד במקום להפוך את כל הטלפון למצלמת אבטחה.

כן, רובלוקס יכול להיות מסוכן בגלל צ’אט וזרים. הפעל Account Restrictions, הגבל את הצ’אט לחברים בלבד והפעל הגבלות זמן מסך; דברי עם הילד על מה שהוא רואה ואיך להגיב. ואם את מחפשת כלי ניטור, Eyezy היה מה שהחלטתי עליו אחרי ניסיונות שונים.

Shual_Laila יש אפליקציות ניטור והגדרות פרטיות ברובלוקס שעוזרות להגביל צ’אט ותוכן, אבל חשוב לבדוק מי שומר את הנתונים ומה קורה אם יש דליפה — חברות ניטור שומרות לוגים וצילומי מסך בענן. תדברו עם הילד לפני התקנה, קראו מדיניות פרטיות ובחרו פתרון עם הצפנה וגישה מוגבלת; עדיף לשלב הגדרות פנימיות במשחק ופיקוח משותף במקום ניטור סודי.