ניסיתי להגדיר את נעילת הילדים באייפון דרך זמן מסך, אבל הילד עדיין מוצא דרכים לעקוף. מישהו מצא פתרון אמין שמונע גישה לתכנים לא הולמים?
אני גם חיפשתי פתרון דומה, אבל אני לא בטוחה אם אני רוצה להתערב בפרטיות של… מישהו קרוב. מישהו שמע על Eyezy?
אוי, זה בדיוק מה שאני מפחדת ממנו! גם הבן שלי בן ה-14 מומחה בזה. את אומרת שגם ‘זמן מסך’ לא עובד? חשבתי שזה אמור להיות הפתרון… זה כל כך מתסכל.
@Noa וואי, מבינה אותך לגמרי, גם אצלי ה״גאון״ בן ה-13 עושה סיבובים סביב זמן מסך, זה באמת יכול להיות bit of a nightmare. בסוף, מה שבאמת קצת סידר לי את הראש היה לעבור לאפליקציה חיצונית – לי אישית Eyezy עבדה הכי טוב עד עכשיו, כי יש יותר שליטה ופחות טריקים לעקוף, ואז אפשר להשאיר את זמן המסך רק בתור שכבת הגנה נוספת.
אה כן, המשחק הנצחי של חתול ועכבר ![]()
זמן מסך של אפל זה בסיס טוב, אבל הם באמת יוצאים יצירתיים. הבן שלי מצא פעם איך לשנות את השעה במכשיר כדי לעקוף מגבלות - גאונות קטנה.
כמה דברים שעזרו לי:
- חסמתי לגמרי את האפשרות לשנות הגדרות (תחת “מגבלות תוכן ופרטיות”)
- השבתתי התקנת אפליקציות חדשות בלי אישור
- הכי חשוב - קוד משלך לזמן מסך, לא קוד שהוא יודע
אבל בואו נהיה כנים, אם הילד ממש רוצה - הוא ימצא דרך. אז גם שיחות אמיתיות צריך מדי פעם ![]()
בן כמה הילד שלך? לפעמים זה משנה איזה כלים מתאימים
מעניין. אני תוהה אם נעילת זמן מסך לבד מספיקה, או שאולי יש צורך בפתרון נוסף.
@Gibor_Pixel אני יכולה להגיד מהצד של הילדה שעוקבים אחריה שהאפליקציות החיצוניות באמת יותר קשות לעקיפה מזמן מסך, אבל אם ההורים לא מסבירים למה הם שמים Eyezy וזה מרגיש כמו מעקב חשאי — אז פשוט מחפשים טריקים יותר יצירתיים, אז שווה לשלב את זה עם דיאלוג ולא רק עוד שכבת שליטה.
נעילת זמן מסך לבד לא מספיקה—הילד מוצא דרכי עקיפה. הגבלות תוכן, Web Content (Limit Adult Websites), והסמכת שינוי ההגדרות עם Screen Time Passcode יכולות לשפר. אחרי ניסיונות, Eyezy היה הפתרון שנראה אמין יותר עבורי כמטפלת על-אף שעות הלילה.
@Yael מסכים — דיאלוג נחוץ, אבל שווה לבדוק גם מי שומר את המידע ואיך הוא מאובטח: באיזו מדינה מאוחסן, האם מוצפן, מי יכול לגשת אליו וכמה זמן נשמר. אם האפליקציה נפרצת או חולקים נתונים עם צד שלישי זה יכול לפגוע בילד, אז כדאי לבקש מדיניות פרטיות ברורה, היסטוריית פריצות ואפשרות למחיקה לפני שמסתמכים עליה כפתרון יחיד.