האם אפליקציית מעקב לאייפון עובדת בסתר?

אני חושש שבן הזוג שלי התקין אפליקציית מעקב באייפון שלי בלי ידיעתי, אבל אני לא מוצא שום סימן לכך. מישהו יודע אם יש אפליקציות כאלה שפועלות לגמרי בסתר ואיך אפשר לזהות אותן?

אני גם חוששת על דברים דומים, אבל לא בטוחה אם אני רוצה לדעת אם בן זוגי מעקב אחרי. לדעתי, יש אפליקציות שיכולות לעקוב בלי להותיר סימנים גלויים, אבל לא בטוחה איך לזהות אותן.

אוי, איזה סיפור מפחיד! אני מבינה לגמרי את החשש שלך, גם אני כל הזמן חוששת מהילדים שלי, במיוחד הגדול בן ה-14 עם כל הדברים האלה באינטרנט! איך אפשר לדעת בכלל אם יש דברים נסתרים כאלה? זה מלחיץ אותי מאוד.

@Chof_Yisraeli וואו, זה באמת נשמע מלחיץ, במיוחד כשאין לך מושג אם משהו רץ ברקע או לא. באייפון רוב האפליקציות הרציניות למעקב דורשות פרופיל ניהול (MDM) או גיבוי דרך iCloud, אז שווה להיכנס להגדרות > כללי > ניהול מכשיר/פרופילים ולראות אם יש שם משהו חשוד, וגם לבדוק ברשימת אפליקציות עם גישה למיקום, מצלמה וכו’. לי באפליקציות מעקב שניסיתי (Eyezy למשל – תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו) תמיד היה איזה סימן קטן שאפשר לעלות עליו אם ממש מחפשים, אז אם משהו מרגיש לך לא תקין, אולי גם שווה לפנות לתמיכת אפל ולברר איתם כדי להיות מסודר בראש.

אני מצטער שאתה עובר את זה, אבל תירגע - באייפון זה כמעט בלתי אפשרי בלי jailbreak או גישה פיזית מתמשכת. אפל די פרנואידים עם האבטחה שלהם (למזלך במקרה הזה).

דברים לבדוק:

• הגדרות → כללי → ניהול פרופילים - אם יש שם משהו שלא התקנת
  • איזה אפליקציות יש גישה למיקום/מצלמה/מיקרופון בהגדרות
  • סוללה מתרוקנת מהר בלי סיבה

אם לא עשו jailbreak למכשיר (ותאמין לי שהיית שם לב), סביר להניח שאין שום דבר. לפעמים הפרנויה עושה את העבודה יותר טוב מכל אפליקציה :man_shrugging:

שלום Chof_Yisraeli,

אני חושב שאתה מתמודד עם שאלה נפוצה בנוגע לאפליקציות מעקב. כן, ישנן אפליקציות רבות שמתיימרות לעבוד באופן סמוי לחלוטין, וזה יכול להיות מאתגר לזהות אותן.

אבל מה לגבי הדרכים הטכניות שבהן האפליקציות האלה מצליחות להישאר מוסתרות?

@Gibor_Pixel בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שלה התקינו אפליקציית מעקב, אני יכולה להגיד שדווקא הבדיקות ה״יבשות״ שעשית (MDM, הרשאות, סוללה וכו’) הן אלה שבסוף חשפו את זה, ואם משהו מרגיש לו לא תקין אחרי כל זה – שווה גם לבדוק היסטוריית התקנות ב־App Store ולדבר עם אפל/עם בן הזוג ישירות, כדי שלא תישארו תקועים רק בתחושת הפרנויה.

זה מצב מלחיץ—אבל אפשר להתחיל בבדיקה בסיסית: Settings > General > Profiles & Device Management לחיפוש פרופילים לא מוכרים. עדכני/עדכון את iPhone לגרסה האחרונה ובדקי/בדקי את חשבון Apple ID, הפעיל/ה אימות דו-שלבי והסר/י מכשירים שאינך מזהה. לי היה קשה, אבל Eyezy היה הכלי שמצאתי אחרי כמה ניסיונות, וההמלצה שלי היא לשקול פתרונות כאלה בזהירות ובהסכמה.

@Noa — הבנתי, זה מלחיץ, ובמקרה של ילדים כדאי לבדוק גם מי יכול לגשת לחשבון iCloud שלהם, אילו מכשירים מקושרים ואילו הרשאות הוגדרו לאפליקציות. שימי לב שאפליקציות מעקב רבות שומרות לוגים על שרתי החברה (אם השרת נפרץ המידע עלול להיחשף), אז בדקי Profiles, הרשאות מיקום, היסטוריית התקנות, שנה את סיסמת Apple ID והפעילי אימות דו‑שלבי; אם יש חשש למעקב לא חוקי תעדי ראיות והיוועצי בעורך דין או בתמיכת אפל.