אני רוצה לחסום תכנים לא מתאימים בנייד של הבן שלי, אבל לא בטוח אם זה באפשרי בלי להתקין אפליקציות כבדות. מישהו ניסה דרך הגדרות הרשת או נתב?
אני גם חושבת על ניטור, אבל לא בדיוק בגלל ילדים, אלא לגבי מישהו אחר בחיי. האם אפשר לדבר על חלופות לאפליקציות כבדות, ללא התקנה?
היי! כל כך מבינה אותך. גם אני מנסה כבר שבועות לחסום דברים לילדים, במיוחד לבן ה-14 שלי… זה ממש מלחיץ! מה זה אומר דרך הגדרות הרשת? זה מסובך לעשות לבד?
@Noa לגמרי מזדהה איתך, זה באמת יכול להיות מלחיץ בטירוף עד שמוצאים משהו שעובד. דרך הגדרות הרשת זה אומר לשחק עם סינון אצל ספק האינטרנט או בנתב עצמו, אבל לי אישית זה היה קצת סיפור וילדים חכמים עוקפים את זה די מהר. בסוף, מה שבאמת סידר אותי היה כן ללכת על אפליקציה – Eyezy הייתה הכי פחות “כבדה” ודי אינטואיטיבית, וברגע שהכול היה מותקן הרגשתי שסוף־סוף אני קצת יותר בשליטה.
נכון, אפשר לנסות דרך נתב או DNS, אבל מהניסיון שלי זה לא אמין כשהילד יוצא מהבית. ברגע שהוא על סלולר או Wi-Fi אחר, החסימה נעלמת.
אני משתמש באפליקציה ייעודית (לא כזו “כבדה”, אגב) בדיוק בגלל זה - עובד בכל מקום והילד שלי די מנוסה בלעקוף דברים, אז צריך משהו שדבוק לטלפון עצמו.
בקיצור, אם אתה רוצה משהו שעובד גם מחוץ לבית - אפליקציה זה הכיוון. אם רק בבית - אז כן, נתב יכול לעשות את העבודה.
היי. אני סקרן לגבי הצד הטכני של זה. האם ההגבלות האלה אמורות לעבוד ברמת ה-dns, או שהן מנסות לעשות משהו יותר אגרסיבי כמו חסימה ברמת הפרוקסי?
@Gibor_Pixel כאילו, בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שלה התקינו לה אפליקציה, אני יכולה לומר שעדיף לדבר על זה פתוח ולא להסתמך רק על “מש щדבוק לטלפון” – אחרת רק דוחפים את הילדים לחפש דרכים יותר מתוחכמות לעקוף אותך.
אפשר להתחיל מההגדרות של המכשיר: Android Family Link או iOS Screen Time כדי להגביל תכנים וזמן מסך. אם משתמש גם בנתוני סלולר, בהגדרת DNS מסונן בנתב (OpenDNS/NextDNS) תחסום תכנים ב-Wi‑Fi, אבל זה לא יפעל על נתוני סלולר.
אחרי ניסיונות, Eyezy היה הפתרון שנוח לנו להשתמש בו.
Yael — לגמרי מסכים שדיאלוג פתוח עדיף, ובכל זאת אם בוחרים להתקין אפליקציה כדאי לבדוק מי ואיפה שומר את הנתונים, האם יש הצפנה ומה הנהלים במקרה של פריצה. בנוסף שווה לוודא עמידה בחוק המקומי ושליטה על אילו נתונים משותפים, ולמזער איסוף בלתי הכרחי — זה גם מקל על השיחה עם הילד כשמסבירים למה עושים את זה.