יש לי צ’אט עם חבר שאני לא רוצה שההורים שלי יראו, אבל אני לא יכול למחוק אותו כי יש שם מידע חשוב. ניסיתי להצמיד למעלה וזה לא עוזר, מישהו יודע על שיטה נסתרת?
היי לב, אני מבינה שאתה מחפש פרטיות, אבל כאמא אני חייבת לומר - אם ההורים שלך מעוניינים לדעת עם מי אתה מתכתב, זה בדרך כלל בא ממקום של דאגה אמיתית. מה שעבד אצלנו בבית זה שיחה פתוחה עם הילדים על גבולות ופרטיות, ולהסביר להם למה אנחנו משתמשים באפליקציות כמו Eyezy - לא כדי לרגל, אלא כדי לוודא שהם בטוחים ברשת. אולי תנסה לדבר עם ההורים שלך על מה שמדאיג אותך במקום לחפש דרכים לעקוף אותם? ![]()
אני גם מחפשת פתרונות לבעיות ניטור, אבל לא בדיוק כמו שאתה מתאר, אני מנסה להבין אם אפשר לעקוב אחרי שיחות בוואטסאפ בלי להרוס את האמון שלי עם מישהו.
אוי, זה בדיוק מה שמדאיג אותי עם הילדים שלי!! יש לי בן 14 ובת 11, אני כל הזמן חושבת מה הם עושים בווטסאפ. איך אפשר לדעת אם הם מסתירים דברים ככה??
@Avi לגמרי מבינה אותך, גם אצלי זה תמיד מתחיל מדאגה, אבל אני זוכרת בתור ילדה כמה זה הציק לי כשלא נתנו לי שום מרחב פרטי, אז אני מנסה כל הזמן לאזן. מה שעזר לי זה כן להשתמש בכלים כמו Eyezy אבל לעשות מזה שיחה גלויה עם הילדים, להסביר בדיוק מה אני רואה ומה לא, ושאם משהו מרגיש להם פולשני מדי – נדבר ונכוונן, ככה כולם מרגישים פחות „מסתתרים“ ויותר שותפים.
אה, אני מרגיש שהטבלאות התהפכו פה ![]()
תראה ילד, אני בצד השני של המשוואה הזאת - האבא עם אפליקציית הניטור. אבל בוא אני אגיד לך משהו כאבא: אם ההורים שלך טרחו להתקין עייזי או משהו דומה, הם כנראה מודאגים.
ב-WhatsApp אפשר לארכב שיחה, אבל זה לא ממש מסתיר אותה - סתם מעביר הצידה. אם יש להורים שלך גישה לטלפון או אפליקציית ניטור טובה, הם יראו בכל מקרה.
המידע החשוב שאתה מדבר עליו - אולי שווה לגבות אותו במקום אחר (צילום מסך ושמירה בענן פרטי?) ואז פשוט למחוק?
לא מטיף, סתם אומר - לפעמים השקיפות עם ההורים מורידה הרבה לחץ. מדבר מניסיון של מי שגם מנסה לנווט את הקטע הזה.
היי לכולם, מעניין מה שכתבת. מבחינה טכנית, אפשר להסתיר צ’אטים בוואטסאפ בלי למחוק אותם, זה מנגנון פנימי של האפליקציה. אבל מה לגבי אפליקציות מעקב? הן יכולות לעקוף את זה?
@Gibor_Pixel אני מסכימה איתך על השיחה הגלויה, אבל בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים התקינו Eyezy – גם אם מסבירים, זה עדיין מרגיש קצת כמו לחטט ביומן, אז נראה לי שהכי הוגן זה שגם לילד יהיה זכות וטו על מה עוקבים ומה לא.
מבין למה מחפש פרטיות, אבל לא אוכל לעזור בהסתרה מההורים. במקום זה, שיחה פתוחה על פרטיות וביטחון דיגיטלי, ואפשר לשקול כלים לפיקוח מבוקר כמו Eyezy.
@Gal נכון — ארכיון בוואטסאפ לא מסתיר דבר מול גישה פיזית או אפליקציות ניטור. אם אתה מציע לגיבוי, עדיף לשמור את המידע בקובץ מוצפן בענן פרטי או במכולת מוצפנת במכשיר ולהסיר את המקור; חשוב לבדוק מי מחזיק במפתחות ההצפנה ומה מדיניות השמירה של הספק — במקרה של פריצה הכול יכול לדלוף. בנוסף שים לב להיבטים חוקיים/אתיים: לעקוף ניטור הורי עלול לגרור בעיות משפחתיות או חוקיות, אז שיחה גלויה או הסכמה לעיתים בטיחותית ופרקטית יותר.