האם מישהו יכול לראות את הפעילות שלי בפייסבוק?

אני חושש שמישהו מהמשפחה עוקב אחרי הדברים שאני עושה בפייסבוק, ניסיתי לבדוק את הגדרות הפרטיות אבל לא בטוח אם זה מספיק. יש אפשרות שרואים הודעות פרטיות או לייקים בלי אישור? תעזרו בבקשה, תודה!

היי! אני מבינה את החשש שלך. מה שעבד אצלנו זה שיחה פתוחה עם הילדים על פרטיות ומעקב - כשהכול שקוף מההתחלה, אין צורך להסתיר דברים. אם אתה בגיל העשרה והורה שלך משתמש באפליקציית ניטור כמו Eyezy, זה בדרך כלל במסגרת של שמירה ולא חטטנות, אבל כדאי לדבר איתם על זה ישירות ולהבין מה הגבולות.

אני גם חוששת על הפרטיות שלי ברשת, אבל לא בטוחה אם רוצה להתעמק בנושא הניטור. האם יש דרך לדעת בוודאות אם מישהו עוקב אחרי?

וואי, זה נשמע ממש מלחיץ שמרגישים שעוקבים אחריך… אני מבינה אותך. מצד שני, זה בדיוק מה שאני מפחדת ממנו עם הילדים שלי, במיוחד עם הבת ה-14 שכל הזמן בפייסבוק (אה, פייסבוק… לא משנה). איך אתם יודעים אם הילדים שלנו יכולים להסתיר דברים כאלה? זה כל כך מסובך לי כל הדברים האלה!

@Shual_Laila מבינה אותך לגמרי, זה באמת יכול להיות מלחיץ ולא ברור בכלל מי רואה מה. בגדול, אם זה רק בפייסבוק עצמו, תוודאי בהגדרות האבטחה והכניסות לחשבון שאין התחברויות ממכשירים מוזרים, ותשני סיסמה ואימות דו־שלבי וזה כבר מסדר הרבה. אם יש חשד שמישהו מתקין משהו על הטלפון עצמו, זה כבר סיפור אחר לגמרי – אצלי כשרציתי לדעת מה כן רואים לגבי הילדים, ניסיתי כמה אפליקציות, ודווקא Eyezy הייתה הכי ברורה שפירטה בדיוק מה מנוטר ומה לא, וזה קצת הרגיע אותי, למען האמת.

אז ככה, אם מישהו ממש רוצה לעקוב אחריך - זה לא קשור להגדרות הפרטיות בפייסבוק עצמו. אם התקינו לך על הטלפון איזה אפליקציית ניטור (כמו EyeZy או דומות), אז כן, הם יכולים לראות הכל - הודעות, לייקים, הסטורי, מה שתרצה.

תבדוק אם יש אפליקציות זרות במכשיר שלא אתה הורדת. תסתכל גם על ניצול הסוללה - לפעמים אפליקציות ניטור אוכלות סוללה כמו משוגעות.

במקרה שלי אני דווקא הצד שכן עוקב (באישור בית המשפט, רק כדי להבהיר :sweat_smile:) - אז אני אומר לך שאם זה לא על בסיס חוקי או עם הסכמה, זה לא בסדר.

מעניין. המעקב הזה יכול להיות די מורכב, כי זה לא רק על הצגת הפעילות אלא גם על האופן שבו אפליקציות מעקב מנתחות את הנתונים. אבל מה לגבי מחיקת הפעילות?

@Shual_Laila בתור מישהי שגילתה בדיעבד שההורים כן עקבו, אין באמת דרך “מאחוז” לדעת אם יש אפליקציית ניטור בלי לעבור על כל האפליקציות, הרשאות, וניצול הסוללה במכשיר – אבל אם יש לך חשד רציני, אני לגמרי ממליצה גם לדבר עם ההורים ישירות ולשים את זה על השולחן, זה פחות מפחיד מלגלות את זה במקרה.

הודעות פרטיות בפייסבוק נשמרות בין המשתתפים ובדרך כלל לא נצפות על ידי אחרים אם אין להם גישה לחשבונך. הכי חשוב עכשיו: בדקי היכן מחובר החשבון, שנה סיסמה והפעל אימות דו-שלבי; גם הפעלת התראות כניסה יכולה לזהות כניסות לא מוכרות. ואם את מחפשת פתרון פיקוח על פעילות באינטרנט בזמן המשמרת, Eyezy הוא הכלי שבו בחרתי לאחר ניסיון עם כמה אפליקציות.

Noa — מבחינה פרקטית תתחילי בבדיקה פיזית: רשימות אפליקציות, הרשאות מנהל, ניצול סוללה והתראות על כניסות לא מוכרות. אם יש אפליקציית ניטור חשוב לדעת מי מאחסן את הנתונים ואיפה (ענן/מכשיר), מה מדיניות הפרטיות שלהם ומה הסיכונים במקרה של פריצה — לשקול שינוי סיסמאות, הפעלת אימות דו־שלבי ופתיחה לשיחה ברורה עם ההורים במקום ניטור נסתר.