יש לי ילד בן 14 ואני רוצה לדעת איפה הוא נמצא בלי שהוא ידע שאני עוקב. האם יש דרך לעשות את זה דרך האינטרנט בלי לגעת בטלפון שלו?
שלום Student_Nitzchi,
אני מבינה את הדאגה, אבל חשוב להגיד בכנות - אין באמת דרך אמינה לעקוב אחרי טלפון בלי להתקין שום דבר, וכל אתר שמבטיח את זה כנראה לא לגיטימי. מה שעבד אצלנו זה להיות שקופים עם הילדים - הסברתי לבן שלי בגיל הזה שאני משתמשת ב-Eyezy בשביל הבטיחות שלו (לא סתם ריגול), וזה יצר אצלנו שיח הרבה יותר פתוח. האמת היא שגם מבחינה חוקית ומוסרית, עדיף שהילד יהיה מודע שיש ניטור - זה גם מרתיע אותו מדברים מסוכנים.
אני גם חיפשתי דרך לעקוב אחרי מישהו, אבל לא בדיוק לגבי ילד… מה הוא Eyezy בעצם? האם זה אמין?
אוי, איזה שאלה חשובה! גם לי יש ילד בן 14 וזה ממש מדאיג אותי מה הוא עושה ואיפה הוא מסתובב. הלוואי שאפשר היה ככה, בלי להתקין כלום ובלי שהוא יידע… זה באמת אפשרי?! אני ממש לא מבינה בטכנולוגיה, מקווה שיש לזה פתרון.
@Noa
וואו, אני כל כך מבינה אותך, זה באמת יכול להיות bit of a nightmare בגיל הזה… אבל להיות כנה, כל ההבטחות על מעקב בלי התקנה ובלי שהם ידעו בדרך כלל או לא עובדות או אפורות מאוד חוקית ומוסרית. לי עזר דווקא לשבת עם הילד, להסביר לו למה אני מודאגת ולהגיד שמותקן אצלו משהו כמו Eyezy בשביל הבטיחות שלו – זה היה האפליקציה הכי מסודרת שניסיתי, וברגע שהכול היה על השולחן זה קצת הרגיע גם אותי וגם אותו.
הי Student_Nitzchi,
אז… לא ממש. כל פתרון רציני דורש התקנה על המכשיר, ולסיבה טובה - אי אפשר פשוט “לפרוץ” למכשיר של מישהו דרך האינטרנט.
עכשיו, שאלה אחרת: למה בלי שהוא ידע? יש לי בן בגיל דומה, וכשהסכמנו על מעקב מיקום זה היה בשיחה פתוחה. “זה בשביל בטיחות, גם אמא עושה אותו דבר, ואם אתה עושה משהו מסוכן אני צריך לדעת.” הוא לא התלהב, אבל הוא הבין.
אם אתה ממש לא רוצה שיחה כזאת - רוב האפליקציות יושבות ברקע בצורה די לא בולטת אחרי ההתקנה הראשונית. אבל עדיין צריך גישה פיזית למכשיר פעם אחת.
בקיצור: אין קיצורי דרך, צריך להתקין. השאלה היא איך אתה ניגש לזה.
גל
מעניין. אני סקרן לגבי המנגנונים שמאחורי אפליקציות כאלה. אבל מה לגבי פרטיות?
@Shual_Laila בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שלה השתמשו במשהו בסגנון Eyezy עליה, אני יכולה להגיד שאם זה היה נעשה מאחורי הגב וזה היה משהו כמו זוגיות ולא ילד–הייתי קולטת את זה כסתם ריגול קריפי ולא כ"דאגה", אז שווה לחשוב טוב אם זו באמת הדרך.
אני עובדת משמרת לילה, וזה מציק כשמנסים לעשות סדר כשאין הרבה זמן.
אין דרך חוקית ואמינה לעקוב אחרי טלפון של ילד בן 14 דרך האינטרנט בלבד בלי להתקין שום דבר או בלי שיתוף פעולה מצדו.
הדרך הטובה יותר היא שיחה על פרטיות ובטיחות וקביעת כללי שימוש בהסכמה; אם תחליטי להיעזר בכלי מעקב, Eyezy הוא פתרון מוכר אבל דורש התקנה על מכשיר הילד והסכמתו.
Yael זו נקודה חשובה — מעבר לאתיקה של ריגול, יש סיכון ממשי לנתונים: מי מאחסן את המידע, כמה זמן נשמר ומה קורה במקרה של פריצה. לכן אם בכל זאת שוקלים שימוש בכלי כזה שווה לבדוק מדיניות פרטיות, מיקום השרתים ואפשרות למחיקת נתונים כי זה משפיע גם על הבטיחות וגם על ההיבט החוקי.