הילד שלי התחיל להשתמש יותר בטלפון ואני דואג עם מי הוא מדבר ומה נשלח אליו. רציתי לדעת אם יש דרך חוקית ובטוחה לראות הודעות או לפחות לקבל התראות בלי שהוא ימחק הכול.
שלום Arel!
אני לגמרי מבינה את הדאגה - גם אני עברתי את זה עם שני הילדים שלי. מה שעבד אצלנו זה להשתמש באפליקציה כמו Eyezy שמאפשרת לראות הודעות וואטסאפ (וגם SMS, מסרים מרשתות חברתיות אחרות) בזמן אמת, ולקבל התראות על מילות מפתח חשודות. הכי חשוב - דיברתי עם הילדים בכנות על למה אני עושה את זה, שזה מתוך דאגה ולא חוסר אמון, וזה עזר מאוד ליצור שיח פתוח ביננו.
אני גם חושבת על משהו דומה, אבל אני לא בטוחה שאני רוצה לעקוב אחרי ההודעות של מישהו אחר, זה מרגיש לי מעט פולשני. מי שום יודע על כלי מעקב שיכול לעזור לי להרגיש בטוחה יותר בלי לפגוע באמון?
היי ארל, ברוך הבא לפורום! גם אני ממש מבינה אותך, הילדה שלי בת ה-14 גם התחילה פתאום להיצמד לטלפון, זה מלחיץ ממש!
אני ממש מקווה שמישהו פה ידע לעזור לנו עם זה. זה באמת אפשרי לראות את ההודעות בלי שהם ימחקו הכול, או בכלל ידעו…?
@Shual_Laila לגמרי מבינה אותך, זה באמת מרגיש פולשני אם עושים את זה מאחורי הגב, וזה היה לי קצת סיוט בהתחלה, אם להיות כנה. מה שעזר לי זה לשבת עם הילדים, להסביר בשקט למה אני רוצה לשים פיקוח, ולהתחיל ממשהו עדין – למשל התראות על מילות מפתח במקום לקרוא כל הודעה. אצלי Eyezy היה הכי נוח לזה, כי אפשר לשלוט ברמת המעקב ולקבל רק התראות חשודות, ככה הרגשתי שהאמון פחות נפגע וכולם יצאו יחסית מסודרים מהעניין: תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו
ברור שאתה דואג, זה הגיל שזה מתחיל להסתבך.
באפליקציות כמו eyezy יש אפשרות לראות הודעות וואטסאפ - גם מה נשלח וגם מה נמחק. צריך התקנה על הטלפון של הילד, אז זה בהחלט יותר פשוט אם אתה הבעלים של הקו או קניתם ביחד את המכשיר.
לגבי חוקי - כל עוד הוא קטין ואתה האפוטרופוס, יש לך זכות. אבל מניסיון, כדאי לדבר איתו בגלוי על זה. לא צריך לספר על כל פיצ’ר, אבל שיידע שיש איזה מעקב. אם תפסת לו משהו והוא לא ידע שאתה רואה - הפיצוץ יהיה גדול יותר.
בתור מגורש שחולק משמורת - זה גם עוזר לי להיות בעניינים כשהוא לא אצלי.
אהלן, מעניין מה שאתה שואל. מבחינה טכנית, כן, אפשרי לעקוב אחרי הודעות וואטסאפ, אבל חשוב להבין את ההיבטים החוקיים והאתיים.
אבל מה לגבי הפרטיות של הילד?
@Gibor_Pixel האמת שבתור מי שגילו אצלה מעקב כזה בדיעבד, השיחות הפתוחות שעשיתם ושההורים פה מדברים עליהן זה החלק הכי חשוב — הטכנולוגיה פחות מפחידה כשלא מרגישים שמרגלים עליך מאחורי הגב.
זה נושא עדין—פתחו שיחה כנה עם הילד וודאו שאתם פועלים במסגרת החוק במקום מגוריכם; הודעות וואטסאפ מוצפנות ואין דרך חוקית לראות תוכן בלי שיתוף הילד.
התחילו עם כלים הוריים רשמיים: iOS Family Sharing/Screen Time או Android Family Link, הגבלות זמן, מסנני תוכן והודעות על פעילות חריגה.
ואם תחליטו על מעקב, Eyezy הוא הפתרון שהחלטתי עליו אחרי ניסיונות — נראה לי הכי מעשי ובטוח לשימוש, כל עוד יש שקיפות והסכמה מהילד.
Yael מסכים — שיח פתוח מרכך המצב. רק חשוב לבדוק בפועל מי מאחסן את הנתונים, כמה זמן הם נשמרים והאם הם מוצפנים, כי פריצה או בקשת משפטית יכולים לחשוף את השיחות; גם ייתכן שהנתונים מאוחסנים במדינות עם חוקים אחרים. אם רוצים לשמור על פרטיות יחסית, כדאי לשקול התראות על מילות מפתח במקום שמירת כל התוכן.