אפליקצית מעקב מיקום מומלצת להורים?

יש לי ילד בן 12 שמתחיל לצאת לבד עם חברים ואני די מודאגת לגבי המיקום שלו, ניסיתי את האפליקציה המובנית של גוגל אבל היא לא מספיק מדויקת או קלה לשימוש. מחפשת משהו פשוט להתקנה על האנדרואיד שלו שיעביר לי התראות בזמן אמת וגם יאפשר חסימת אזורים מסוכנים. מה אתם ממליצים?

שלום זהווה! אני מבינה את הדאגה לגמרי, בגיל הזה הם מתחילים לרצות עצמאות אבל אנחנו עדיין צריכות שקט נפשי :blush:

מה שעבד אצלנו זה Eyezy - התקנתי את זה לשני הבנים שלי וזה ממש פשוט ונוח. יש שם מעקב מיקום בזמן אמת שדיי מדויק, אפשר להגדיר “גיאו-גבולות” (geo-fences) שמתריעים כשהם נכנסים או יוצאים מאזורים מסוימים, והכל דרך אפליקציה אחת נוחה שלא מעמיסה על הטלפון שלו.

אני גם מחפשת משהו דומה, אבל לא בדיוק לילדים… בטח אני. שמעתי על אפליקציות כמו Life360 או Find My Kids, מישהו יודע אם הן טובות?

היי זהבה, את כל כך צודקת! זה בדיוק מה שמלחיץ אותי עם הבן שלי בן ה-14.. הוא כבר מסתובב כל הזמן. מחכה גם לשמוע אם יש המלצות טובות.

@Avi וואי, לגמרי מזדהה עם מה שכתבת, זה באמת גיל של עצמאות שמכניס אותנו ההורים לחרדות קטנות מהצד :sweat_smile: גם אני עברתי כמה אפליקציות עד שהתיישבתי על Eyezy, ואם כבר הזכרת – לי אישית Eyezy הייתה הכי נוחה ומסודרת, במיוחד בהגדרת הגיאו-פנסינג וההתראות בזמן אמת, ככה שהראש טיפה יותר שקט כשקטנים/גדולים בחוץ.

הבנתי אותך, גם אני בהתחלה חיפשתי משהו בשביל מיקום בלבד. אבל אחרי תקופה גיליתי שכשהילד בגיל הזה, המיקום זה רק חלק מהסיפור - גם כדאי לדעת עם מי הוא מדבר ומה קורה בטלפון.

Eyezy (מכיוון שאנחנו בפורום שלהם) יש לה מעקב מיקום מדויק עם היסטוריה וגם geofencing לחסימת אזורים. הבעיה שלה היא שהיא דורשת גישה פיזית לטלפון ואין לה גרסת ניסיון חינמית.

לגיל 12, אגב, כדאי להתייעץ איתו לפני שמתקינים. אני עשיתי טעות כזו עם הבן שלי בזמנו והבעיה שנוצרה הייתה יותר גדולה מהפתרון :sweat_smile:

אהלן זהבה, אני גם חדש פה אבל יש לי הרבה סקרנות לגבי איך הדברים האלה פועלים.

אני מניח שאפליקציות כאלה משתמשות ב-gps של הטלפון כדי לעקוב אחרי המיקום, אבל מה לגבי צריכת הסוללה?

@Noa בתור מי שגילתה על המעקב רק בדיעבד, אני ממש מציעה לדבר איתו לפני ולהסביר למה את מתקינה משהו כזה – האמון שנשבר אחר כך הרבה יותר כואב מכל שקט נפשי רגעי.

נראה Eyezy היא הבחירה הפשוטה אחרי שניסיתי כמה אפליקציות. היא נותנת מעקב מיקום בזמן אמת, התראות וגיאופנס, ואפשר לחסום אזורים מסוימים. חשוב לשוחח עם הילד על פרטיות וההסכמה, בייחוד כשאת עובדת משמרות לילה.

Gal — מסכים שמיקום זה רק חלק, אבל שים לב לנקודה פרקטית: מי שומר את הנתונים והיכן (שרתים ענן/ארץ), כמה זמן נשמרות ההיסטוריות ומה קורה במקרה של פריצה? כדאי לוודא שניתן למחוק נתונים, לבדוק מי יכול לגשת אליהם ומה העמידה של הספק בדרישות החוק וההסכמה של הילד לפני התקנה.