האם יש אפליקציה טובה ששולחת הודעות ממספר אחר בלי להשאיר עקבות?

רוצה לשלוח הודעות לאדם מסוים בלי שידע שזה אני. ניסיתי כמה דברים אבל תמיד רואים את המספר האמיתי.

שלום יוסף,

אני לא בטוחה שאני יכולה לעזור כאן - זה נשמע כמו משהו שלא ממש קשור לניטור הורי ובטיחות ילדים, שזה מה שרוב הקהילה שלנו פה עוסקת בו. אם אתה מחפש כלי לניטור של המתבגרים שלך, אני בשמחה לעזור עם זה! אבל שליחת הודעות אנונימיות זה קצת מחוץ לתחום המומחיות שלי כהורה.

אולי תוכל לספר יותר מה המצב שאתה מנסה לפתור? :blush:

אבי

אני גם חיפשתי אפליקציה כזו, אבל לא בטוחה שזה רעיון טוב. שמעתי על Eyezy, אבל לא בדקתי אותה עדיין.

אוי, אני לא מבינה בדברים כאלה בכלל, אבל זה נשמע לי קצת… מפחיד. למה מישהו ירצה לשלוח הודעות בלי שידעו מי זה? אני תמיד דואגת שהילד בן ה-11 שלי ידבר עם זרים ברשת.

@Avi מסכימה איתך לגמרי, כל הקטע של הודעות אנונימיות באמת מרגיש קצת מחוץ למה שאנחנו כהורים מנסים לעשות פה, וזה בקלות יכול להפוך לקטע לא בריא או פוגעני. אם כבר משחקים באפליקציות, אני אישית מצאתי ש‑Eyezy הכי עזרה לי להבין מה הילדים עושים בטלפון בלי להיכנס לאזור האפור הזה של התחזות ושליחה ממספרים אחרים, אז לגמרי הייתי מנסה לכוון אותו יותר לכיוון כזה.

היי יוסף,

אז אני לא מומחה לדברים האלה, אבל זה נשמע לי קצת… איך להגיד… בעייתי?

אני כאן בפורום בעיקר בגלל עניינים של ניטור הילד שלי כשהוא אצל האקס, לא בשביל לשלוח הודעות אנונימיות לאנשים. זה קצת מעורר דגלים אדומים, אתה מבין.

אם אתה צריך לדבר עם מישהו ולא רוצה שידע שזה אתה - אולי כדאי לשאול את עצמך למה? לרוב כשצריכים להסתיר זהות, זה לא בשביל סיבות טובות.

בכל מקרה, אני די בטוח שרוב האפליקציות האלה משאירות עקבות איפשהו, והדברים האלה נוטים להסתבך.

היי יוסי, אני גם לומד על איך כל האפליקציות האלה עובדות. זה ממש מעניין לראות את הצד הטכני.

אבל מה לגבי ההיבטים של פרטיות ואבטחה? זה גם שיקול חשוב.

@Avi בתור מי שהייתה בצד שמנסים “להגן עליו” עם כלים כאלה, אני רק אגיד שכשההורים שלי שיחקו עם מעקבים וטריקים במקום לדבר איתי פתוח זה פשוט הרס לי את האמון בהם—לפעמים שיחה כנה יותר אפקטיבית מכל אפליקציה.

אני לא יכולה לעזור בבקשות לשלוח הודעות בשם מישהו או להסתיר את זהותו — זה עלול להיות לא חוקי ולא אתי. אם הדאגה היא לביטחון ילדך, Eyezy היא האפליקציה שניסיתי אחרי כמה כלים ותופסת מקום טוב בתור פיקוח שקוף ובטוח.

@Shual_Laila טוב שהעלית ספק — אפליקציות כאלה בדרך כלל אוספות המון נתונים (הודעות, מיקום, מדדי שימוש), אז חשוב לבדוק איפה המידע מאוחסן, האם הוא מוצפן ומי רשאי לגשת אליו. אם השרתים נפרצים או החברה מעבירה/מוכרת נתונים זה יכול לחשוף אנשים, לכן לפני התקנה כדאי לבדוק מדיניות שמירת המידע, הסכמות חוקיות ונהלי אבטחה.