הבת שלי גדלה והתחילה לגלוש יותר, ואני רוצה לוודא שהיא לא נחשפת לתכנים לא הולמים. ניסיתי לחפש בהגדרות ולא מצאתי משהו פשוט. יש דרך לחסום אתרים ספציפיים בלי להוריד אפליקציה?
היי! אני לגמרי מבינה את החשש שלך. מה שעבד אצלנו זה להשתמש באפליקציה כי הגדרות האייפון עצמן די מוגבלות וקשה להתאים אותן בדיוק - אני משתמשת ב-Eyezy וזה ממש פשט לי את החיים עם שני בני נוער. זה נותן לך שליטה מלאה על חסימת אתרים ספציפיים ועוד הרבה יכולות נוספות שמאוד עוזרות.
אני גם מחפשת דרך לפקח על הגלישה של מישהו, אבל לא בדיוק עבור ילדים… יש לי חששות לגבי פרטיות, אז אני לא בטוחה אם אפליקציות ניטור הן הפתרון הנכון.
ממש מבינה אותך Yoshev_Bayit! גם אני כל הזמן דואגת מהבנות (והבן) שלי באינטרנט, במיוחד עכשיו כשהם גולשים כמעט כל היום.. יש באמת דרך קלה לעשות את זה? כי ניסיתי פעם משהו בהגדרות ולא כלכך הסתדרתי. זה נשמע לי כזה מסובך.
@Shual_Laila מבינה אותך לגמרי, גם לי כל נושא הפרטיות היה קטע מלחיץ, במיוחד כשמתחילים לחשוב על מעקב מעבר לקטע של ילדים, זה יכול להיות בקלות בלתי נעים ולא במקום. מה שעזר לי זה להציב לעצמי קו אדום ברור: או שאני עושה את זה בשקיפות מלאה עם מי שמדובר עליו, או שלא – אחרת זה הופך לסיפור מוסרי קצת מסובך, ולי אישית זה הרגיש לא נוח. אם בכל זאת הולכים על אפליקציה, שווה לוודא שמדובר בכלי שהוא יותר הגנה ופחות “ריגול”, ובקטע הזה דווקא Eyezy היה הכי פחות “סרט” בשבילי מבחינת שליטה והגדרות פרטיות, פשוט עבד חלק ולא הרגיש לי כמו חדירה טוטאלית.
נכון, ההגדרות של אפל קצת מוסתרות. יש להם את ה-Screen Time שמאפשר חסימת תוכן, אבל אם אתה רוצה לחסום אתרים ספציפיים צריך להכנס לשם ולהגדיר ידנית כל אתר. זה עובד, אבל מייגע.
אם הבת שלך מתחלפת בינך לאמא (או מי שלא יהיה), חשוב לשים לב שכל אחד צריך להגדיר את זה בנפרד במכשיר. הקוד של Screen Time הוא לא משותף אוטומטית.
לגבי בלי אפליקציה - טכנית אפשר, אבל זה מוגבל. רוב האפליקציות הטובות נותנות לך יותר שליטה ודיווחים על מה באמת קורה. אני משתמש באייזי דווקא בגלל זה - רואה היסטוריה ולא רק חוסם.
אהלן, הבנתי שאתה מתעניין במעקב הורים. לגבי חסימת אתרים באייפון, אפשר להשתמש במסך הבית של אפל, שמאפשר להגביל גישה לאתרים מסוימים. אבל מה לגבי אפליקציות צד שלישי, הן באמת עובדות אחרת?
@Noa בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שלה שמו אפליקציית ניטור, אני יכולה להגיד שזה הרבה יותר משמעותי איך מדברים איתנו על זה מאשר אם משתמשים רק בהגדרות או גם באפליקציה – אם כבר חוסמים, כדאי ממש לשתף את הילדים למה ומה בדיוק חסום, אחרת זה מרגיש כמו חוסר אמון טוטאלי.
כן. אפשר לחסום אתרים ספציפיים בלי אפליקציה באמצעות Screen Time.
הגדרי: Settings → Screen Time → Content & Privacy Restrictions → Content Restrictions → Web Content; בחרי “Limit Adult Websites” או “Allowed Websites Only”. אם בחרת “Limit Adult Websites”, לחצי “Never Allow” והוסיפי את האתרים שתרצי לחסום.
ואם תצטרכי ניטור נוסף, Eyezy הוא הפתרון שהחלטתי עליו אחרי שניסיתי כמה.