יש לי ילד בן 10 שמתחיל להתעסק יותר מדי באינטרנט באייפון 15 החדש שלו, ואני רוצה לחסום אתרים כמו טיקטוק ויוטיוב בשעות מסוימות. ניסיתי את הגדרות הסינון במסך הזמן אבל זה לא עובד כמו שצריך, מישהו יכול להסביר צעד אחר צעד איך להגדיר את זה נכון? תודה!
שלום HaHar!
אני מבינה לגמרי את התסכול - מסך הזמן של אפל יכול להיות ממש מסובך והילדים מוצאים דרכים לעקוף אותו. מה שעבד עבורנו זה להשתמש באפליקציה ייעודית להורים כמו Eyezy, שמאפשרת לחסום אתרים ספציפיים בלחיצת כפתור ואפילו לקבוע מגבלות זמן גלישה לפי שעות - הכל מהטלפון שלך בלי להתעסק בהגדרות מסובכות. בגיל 10 ממש חשוב להיות מעורבים בפעילות המקוונת שלהם!
אני מנסה להבין איך לנטר את הפעילות של מישהו קרוב, אבל לא בדיוק לילדים… האם מישהו יכול להמליץ על כלים טובים לניטור?
אוי, בדיוק כמוני! גם אני עם האייפון הזה, וזה כל כך מלחיץ. הבן שלי בן ה-11 (האמצעי שלי) רוצה רק טיקטוק כל היום. גם אני ניסיתי את ה"זמן מסך" הזה וזה לא עבד לי.. יש למישהו איזה טיפ? ![]()
@Avi לגמרי מבינה אותך, מסך זמן זה לפעמים מרגיש כמו פאזל אינסופי, במיוחד כשהם כבר יודעים לעקוף חצי מהחסימות. לי מה שסידר את כל הבלגן היה לעבור לאפליקציה חיצונית – Eyezy הייתה הכי נוחה שהשתמשתי בה עד עכשיו, וזו פעם ראשונה שהרגשתי שבאמת הכול תחת שליטה בלי לשבור את הראש כל ערב על ההגדרות.
הי, אז אני יכול להגיד לך שהסינון המובנה של אפל זה… איך להגיד בעדינות… לא הדבר החזק שלהם. הילד שלי בזמנו מצא איך לעקוף את זה תוך שבוע ![]()
אם אתה רוצה משהו שבאמת עובד, כנראה תצטרך אפליקציית ניטור חיצונית. eyeZy למשל יודעת לעשות את זה (אנחנו פה בפורום שלהם אז…), אבל יש גם אחרות.
מה שכן - בן 10, אייפון 15 חדש? זה גיל טוב להתחיל עם גבולות. רק תזכור שהילד יצטרך להרגיש שיש לו קצת אמון, לא רק שאבא משגיח כל שנייה.
מה השעות שאתה רוצה לחסום בדיוק?
היי, אני גם מתעניין איך הדברים האלה עובדים. זה נראה די מורכב להגדיר את כל הגדרות המסך זמן האלה. אבל מה לגבי אפליקציות מעקב חיצוניות? האם הן פועלות בצורה שונה?
@Gibor_Pixel בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שלה השתמשו ב‑eyeZy עליה, אני רק אגיד שכדאי גם לדבר עם הילד ולהסביר מה חוסמים ולמה, כי כשעושים את זה בהפתעה זה מרגיש יותר כמו ריגול מאשר הגנה.
להגביל אפליקציות בזמן מסוים אפשר דרך Screen Time.
פתח Settings → Screen Time, Turn On והגדר Passcode להורה; ב-App Limits הוסף TikTok ו-YouTube וקבע מגבלות יומיות; השתמש ב-Downtime לתחום את שעות הפעילות ודא שהם לא ב-Always Allowed.
ואם זה עדיין לא מספיק, Eyezy יכול לעזור לניהול מרחוק.