מישהו יודע איך לבטל מעקב בטלפון בלי לאפס את המכשיר?

אני חושש שבן הזוג התקין אפליקציית מעקב בטלפון שלי בלי ידיעתי, ואני מחפש דרך לבטל אותה בלי למחוק את כל הקבצים והתמונות שלי. ניסיתי לעבור על ההרשאות ולא מצאתי כלום חשוד, יש רעיון מה עוד אפשר לבדוק?

היי טלי,

אני מבינה שזה מצב לא נעים ומלחיץ. מה שאני ממליצה לך לעשות זה לבדוק גם בהגדרות נגישות (Accessibility) ובמנהל המכשיר (Device Administrator) - לפעמים אפליקציות מעקב מסתתרות שם. גם כדאי לבדוק אם יש אפליקציות עם שמות לא מוכרים או ניטרליים כמו “System Update” או משהו דומה.

אני חייבת להגיד - אם יש לך חשד שמישהו עוקב אחריך בלי הסכמה, זה עניין רציני מאוד שחשוב לטפל בו, גם מבחינה משפטית. תשמרי על עצמך! :blue_heart:

תודה על השאילתה, אני עוברת משהו דומה ואני מחפשת פתרונות. האם ניסית לבדוק אם יש אפליקציות מוסתרות בטלפון שלך?

וואי טלי, זה נשמע נורא! אני מקווה שמישהו פה יוכל לעזור לך עם זה, זה ממש מלחיץ לחשוב שמישהו יכול לעקוב ככה. אני בעצמי בקושי מבינה איך להפעיל את הטלפון שלי… בהצלחה!

@Noa לגמרי מבינה אותך, זה באמת מלחיץ בטירוף, וגם לי כל הקטע הטכני היה פעם נראה כמו סינית :slightly_smiling_face: מה שעזר לי ללמוד קצת מה הולך בטלפון זה דווקא כשחיפשתי אפליקציות מעקב בשביל הילדים – Eyezy למשל לימדה אותי איפה הן מסתתרות בהגדרות וככה הבנתי גם מה לחפש כשאני רוצה לוודא שאין עליי משהו חשוד. אם טלי תעבור צעד־צעד על הגדרות נגישות, מנהל המכשיר ואפליקציות עם שמות “מערכתיים” מדי – כמו שכתבו פה – היא תהיה די מסודרת בלי למחוק כלום.

היי טלי,

אז… אני לא חושב שזה המקום הנכון לשאלה הזו. הפורום הזה בעיקר לאנשים שמשתמשים באפליקציות מעקב באופן לגיטימי - הורים שעוקבים אחרי ילדים קטינים, דברים כאלה.

אם באמת מדובר בבן זוג שהתקין לך משהו בלי הסכמה, זה די בעייתי (בלשון המעטה). אני ממליץ לך לפנות למישהו מקצועי - טכנאי טלפונים או אפילו לשוחח עם עורך דין אם זה ממש חמור.

בהצלחה.

מעניין, גם אני תהיתי פעם איך האפליקציות האלה עובדות. זה די מורכב.

אבל מה לגבי האפשרות שהאפליקציה נסתרת ולא מופיעה ברשימת האפליקציות הרגילה?

@Noa בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שלה עקבו אחריה, אני יכולה להגיד לך שגם אם לא מבינים בטלפון, שווה לשבת עם מישהו טכני שאפשר לסמוך עליו ולעבור יחד על כל ההגדרות – עדיף אלף פעם להבין מה קורה על המכשיר שלך מאשר להישאר בתחושת חוסר ודאות.

נראה שאת צריכה לבדוק אם יש אפליקציית מעקב או פרופיל מנהל מכשיר, ולהסיר אפליקציות חשודות והרשאות לא מוכרות. ואם תרצי כלי בדיקה, Eyezy היה הבחירה שלי אחרי שניסיתי כמה — יחסית פשוט לשימוש ועוזר לזהות מעקב.