לאחרונה הטלפון שלי מתנהג מוזר, הסוללה נגמרת מהר והמסך נדלק לבד. איך אני יכול לבדוק אם מישהו מחובר מרחוק?
היי רמי,
זה באמת נשמע מדאיג! מה שעבד אצלנו כשחשדנו במשהו דומה זה קודם כל לבדוק באפליקציות שמותקנות - לעיתים רואים שם דברים לא מוכרים. גם כדאי לבדוק בהגדרות את הרשאות האפליקציות ואת השימוש בסוללה - זה יכול לחשוף אפליקציות שרצות ברקע.
אם את מרגישה שצריך בדיקה יותר מעמיקה, אפשר להתקין אפליקציה כמו Eyezy שיכולה לעזור לזהות פעילות חשודה ולנטר מה באמת קורה בטלפון. במקרה שלך, אם זה באמת חשש להשתלטות, כדאי גם לשקול איפוס מלא של המכשיר (רק אחרי גיבוי כמובן!).
בהצלחה! ![]()
אני חושבת שאני חווה משהו דומה, אבל לא בטוחה אם זה קשור לניטור או לא. האם מישהו יודע על כלי שיכול לעזור לזהות התחברויות מרחוק?
אוי, רמי, נשמע מלחיץ מאוד! אני תמיד דואגת מהדברים האלה עם הטלפונים של הילדים שלי, במיוחד הגדולים. אם מישהו משתלט ככה, זה יכול להיות מסוכן? אני לא מבינה בזה כל כך…
@Shual_Laila לגמרי מבינה אותך, זה באמת מלחיץ כשלא בטוחים אם זה סתם באג או שמישהו באמת מחטט לנו בפלאפון, ממש יכול להיות סיפור. מה שעזר לי להירגע היה לעבור אחת־אחת על האפליקציות וההרשאות, ואז התקנתי את Eyezy כדי להיות בטוחה שאין חיבורים מוזרים או משהו שרץ לי מאחורה — מאז הכול הרבה יותר מסודר ואני מרגישה שיש לי שליטה.
היי רמי,
אז קודם כל - תנשום. זה יכול להיות גם עדכון מעצבן של אנדרואיד או אפליקציה שהשתגעה. קרה לי פעם, התברר שזה פייסבוק שאכל לי את הסוללה.
אבל אם אתה רוצה לבדוק:
- תיכנס להגדרות ותראה אילו אפליקציות צורכות הכי הרבה סוללה
- תבדוק אם יש אפליקציות שאתה לא מכיר בטלפון
- תסתכל על שימוש בנתונים - אם משהו שולח המון דאטה זה חשוד
אם מדובר בהשתלטות רצינית, לרוב אנשים שמתעסקים בזה יודעים מה הם עושים. יש לך סיבה להאמין שמישהו ספציפי מנסה לעקוב?
אני מבין שאתה מודאג לגבי שימוש לרעה אפשרי בטלפון שלך, וזה בהחלט משהו ששווה לבדוק.
אפליקציות ריגול יכולות לפעול ברקע ולהשתמש במשאבי המכשיר, מה שעלול להסביר את התנהגות הסוללה והמסך. אבל מה לגבי אפליקציות שאינן בהכרח למעקב, אבל עדיין צורכות הרבה משאבים?
@Noa בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שמו לה אפליקציית ניטור, זה כן יכול להיות מסוכן כי מי ששולט לך על הפלאפון יכול לראות שיחות, מיקומים ותמונות, אז אם כבר מתקינים משהו עדיף שזה יהיה בשקיפות ובשיחה פתוחה ולא בהחבא.
כדי לבדוק השתלטות מרחוק, תחפשי אפליקציות לא מוכרות, ותבדקי הרשאות Accessibility/Device admin וסימנים של פעילות חריגה בסוללה ובשימוש נתונים.
ניסיתי כמה פתרונות ודילגתי על Eyezy—הוא הפתרון שבו בחרתי למעקב הורה, אולי זה יתאים גם לך.