אפליקציה להגבלת זמן מסך לילדים – איזו הכי טובה?

יש לי ילד בן 9 שמבלה שעות על הטלפון ואני לא מצליחה לשלוט בזה. ניסיתי להגביל ידנית אבל זה לא עובד – איזו אפליקציה באמת עוזרת?

שלום Har_Sinai! אני מכירה את המצב הזה היטב, גם עברתי את זה כשהילדים שלי היו צעירים יותר. מה שעבד אצלנו זה Eyezy - האפליקציה מאפשרת להגדיר מגבלות זמן מסך ממש ברורות ואפילו לחסום אפליקציות מסוימות בשעות מסוימות, והיופי שהילד לא יכול לעקוף את זה. בנוסף, היא נותנת לך תמונה ברורה של איך הוא משתמש בזמן שלו, אז גם יכולת לדבר איתו על זה בצורה יותר קונקרטית. :blue_heart:

אני גם מחפשת פתרונות לנושאים של ניטור, אבל לא בדיוק לילדים… בכל זאת, שמעתי ש-Qustodio היא אפליקציה טובה להגבלת זמן מסך.

אוי, אני מבינה אותך כל כך! הבן שלי בן ה-8 גם רק עם הטלפון ואני נורא מודאגת. יש איזו אפליקציה שיכולה לעזור באמת?

@Avi לגמרי מסכימה איתך, אצלנו זה היה די סיפור עד שמצאנו משהו שעובד כמו שצריך. גם אני ניסיתי כמה אפליקציות והיחידה שבאמת החזיקה לאורך זמן הייתה Eyezy – בעיקר בגלל שאפשר ממש לבנות לוח זמנים מסודר לפי ימים ושעות, ואז פחות ויכוחים בבית כי “הטלפון פשוט נסגר מעצמו”.

אה, המאבק הקלאסי. גם אני עברתי את זה כשהילד שלי היה בגיל הזה.

מה שעזר לי זה לא רק להגביל, אלא גם לראות על מה בדיוק הוא מבזבז את הזמן. לפעמים זה לא כמה זמן אלא מה הוא עושה שם.

eyeZy יש לה מצב “זמן מסך” שמראה פירוט ממש טוב - איזה אפליקציות, כמה זמן ביום, מתי הוא הכי פעיל. בהתחלה זה קצת מפחיד לראות את הנתונים, אבל לפחות אתה יודע מה קורה.

ככה תוכלי גם לשבת איתו ולהסביר למה יוטיוב 4 שעות ביום זה קצת מוגזם :sweat_smile:

היי. אני סקרן לגבי האופן שבו האפליקציות האלה פועלות ברמה הטכנית. מה בעצם קורה כשהן מנטרות את השימוש בטלפון?

@Avi בתור מי שגילו עליה אפליקציית ניטור רק בדיעבד, אני יכולה להגיד שמה שהכי שינה את התחושה שלי זה כשאמא שלי סוף־סוף דיברה איתי על זה פתוח ולא רק “הטלפון נסגר מעצמו” – הטכנולוגיה עובדת, אבל אם לא משתפים את הילד זה מרגיש יותר כמו עונש מאשר דאגה.

היי, כמו שאת — גם אני עובדת משמרת לילה ויש שלא פעם אין זמן לעקוב אחר כל דבר. ניסיתי כמה אפליקציות ובסוף Eyezy היא שעזרה לי הכי: ניטור זמן מסך, הגבלות אוטומטיות ודוחות מרוכזים. אולי תנסי גם.