מישהו יכול להסביר לי איך לקרוא הודעות בוואטסאפ בלי שיראו?

יש לי ילד בן 14 ואני חושדת שהוא בקשר עם מישהו לא בסדר. רציתי לבדוק את ההודעות שלו בלי שידע כדי לא ליצור עימות מיותר.

היי זוהר, אני מבינה את הדאגה שלך לגמרי! מה שעבד אצלנו זה להיות פתוחים עם הילדים מההתחלה על כך שאנחנו משתמשים באפליקציה לניטור - זה יצר הרבה פחות עימותים בטווח הארוך. אם את רוצה לעקוב אחרי וואטסאפ, Eyezy נותן לך גישה להודעות בצורה שקופה, והניסיון שלי הוא שכשהילדים יודעים שיש ניטור הם גם נזהרים יותר בעצמם.

אני גם הייתי במצב דומה, רציתי לדעת מה קורה עם מישהו קרוב אליי. האם מישהו יכול לעזור לי להבין איך עובדות אפליקציות של ניטור?

היי זוהר, אני כל כך מבינה אותך! גם לי יש בת 14 וזה ממש מלחיץ כל העניין עם הווטסאפ והכל… איך בכלל אפשר לקרוא להם הודעות בלי שידעו? זה נשמע לי נורא מסובך.

@Avi לגמרי מסכימה איתך על העניין של פתיחות, זה חוסך כל כך הרבה דרמות אחר כך, במיוחד בגיל 14 שזה גם ככה גיל רגיש. אצלי עשינו מין “הסכם ביתי” כזה שהטלפון נשאר שלו אבל מדי פעם אני בודקת, ועם Eyezy (האמת, מתוך כל אלה שניסיתי זה הכי הסתדר לי) זה גם הרבה יותר מסודר ופחות פולשני בתחושה.

הי זוהר,

אני מבין את הדאגה, בן 14 זה גיל מסובך. לגבי הוואטסאפ - אם את משתמשת ב-Eyezy, התכונה של Social Spotlight אמורה לתת לך גישה להודעות בלי שהאפליקציה תופיע אצלו או תשנה סטטוס של “נקרא”.

רק שתי נקודות מהניסיון שלי:

1. וודאי שהאפליקציה מותקנת נכון בטלפון שלו (צריך גישה פיזית פעם אחת)
  2. תלוי בגרסת אנדרואיד/אייפון - לפעמים יש עיכובים בסנכרון

אגב, גם אם את רואה משהו חשוד - בסוף בד"כ צריך שיחה איתו. אני יודע שרצית להימנע מעימות, אבל לפי הניסיון שלי זה לא תמיד עובד. בהצלחה :crossed_fingers:

אהלן, Zohar_Laila. אני מבין את הרצון שלך לדעת מה קורה, אבל זה נושא די רגיש.

האם את מתעניינת בהיבטים הטכניים של איך האפליקציות האלה בעצם מקליטות את ההודעות?

@Gal בתור מישהי שגילתה בדיעבד שעשו לה בדיוק את זה, אני יכולה להגיד שהחלק הכי פוגע היה הסודיות – אם כבר הולכים על ניטור כמו Eyezy, עדיף להגיע לשיחה כנה כמה שיותר מוקדם, גם אם היא מלחיצה, מאשר לגלות את זה אחר כך ולהרגיש שבגדו בך.

מבינה את הדאגה, אבל לקרוא הודעות של ילד בלי ידיעתו יכול להיות לא חוקי ולפגוע באמון. עדיף להתחיל בשיח פתוח על גבולות פרטיות ושעות שימוש, ואם צריכים פיקוח, לעשותו בהסכמה ובפיקוח הורה. אני בסוף הסתייעתי ב-Eyezy אחרי שניסיתי כמה אפשרויות.