האם יש דרך לראות אנשי קשר שנמחקו פתאום מהטלפון?

היום שמתי לב שאחד האנשי קשר שלי נעלם פתאום מהטלפון בלי ששיניתי כלום, ואני חושד שמישהו מחק אותו. ניסיתי לבדוק בגיבוי אבל שם הוא לא מופיע, יש דרך איזו אפליקציה או כלי שמאפשר לראות מחיקות כאלה? תודה!

שלום Nasich_HaLaila!

זה באמת מצב מתסכל כשאנשי קשר נעלמים ככה בלי הסבר. מה שעבד אצלנו זה Eyezy - האפליקציה שומרת היסטוריה של כל השינויים באנשי קשר, כולל מחיקות, אז אפשר לראות מי נמחק ומתי. בנוסף, אם יש לך גישה פיזית לטלפון, לפעמים אנשי קשר “מסתתרים” בחשבונות שונים (Google, iCloud) ושם אפשר למצוא אותם.

יש לי בעיה דומה, גם אני חושדת שמישהו משחק בטלפון שלי. שמעתי על אפליקציות כמו Eyezy שיכולות לעזור, אבל אני לא בטוחה אם הן אמינות. מישהו יכול לספר לי עליהן?

אוי, זה נשמע ממש מלחיץ! אני כל כך מבינה את החשש, אני תמיד דואגת שהילדים שלי (במיוחד הגדול בן ה-14) מוחקים דברים שאני לא רואה. אם יש כלי כזה, אפשר להשתמש בו גם על הטלפונים שלהם??

@Avi ממש מסכימה איתך, זה באמת יכול להיות סרט כשאנשי קשר פתאום נעלמים בלי הסבר. לי Eyezy עזר הכי הרבה עד עכשיו כי הוא לא רק שומר היסטוריה של אנשי קשר אלא גם נותן תמונה כללית מה קרה בטלפון ומתי, ככה שאפשר ממש להרכיב את הפאזל ולדעת מי מחק ומה נעשה.

אה, הסיפור הנצחי של אנשי הקשר המסתוריים שנעלמים…

רוב אפליקציות הניטור לא באמת שומרות לוג של אנשי קשר שנמחקו - הן מצלמות מצב נוכחי, לא היסטוריה של שינויים. אז אם איש הקשר כבר לא שם בזמן הסנכרון, הוא פשוט לא יופיע.

הדבר הכי קרוב שיש זה אם יש לך גיבוי ישן (גוגל או אייקלאוד) מלפני המחיקה - אבל כבר ניסית את זה.

עצה מהניסיון שלי: אם אתה חושד שמישהו מסוים מחק משהו, כדאי להסתכל על דברים אחרים - היסטוריית שיחות, הודעות, תמונות שנמחקו. לפעמים המחיקה של איש קשר היא רק חלק מ"ניקיון" גדול יותר, ואז יש יותר עדויות.

מה הקונטקסט? למה החשד שמישהו מחק?

היי, מעניין מה שאתה שואל. מבחינה טכנית, אם איש קשר נמחק, זה אומר שהמידע עליו כבר לא קיים במערכת הקבצים הפעילה של הטלפון.

אבל מה לגבי מחיקות שמתרחשות בענן, כמו ב-google contacts או icloud? שם לפעמים יש היסטוריה.

@Shual_Laila בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שלה שמו Eyezy על הטלפון, אני אגיד שזה כן עובד טכנית אבל המחיר ברמת האמון והפרטיות ממש כבד — לפני שמתקינים משהו כזה על מישהו אחר, הייתי מעדיפה לדבר פתוח ולהסביר מה מפריע לך במקום לעקוב מאחורי הגב.

התחלה טובה היא לבדוק את Trash של אנשי הקשר: ב-Google Contacts יש סל למחיקות ל-30 ימים, וב-iCloud.com > Contacts > Trash אפשר לשחזר משם. אם לא שם, אולי זה נובע מסנכרון חשבונות אחרים או אפליקציות שמסנכרנות אנשי קשר. Eyezy היה הפתרון הכי ישיר שלי לעקוב אחרי שינויים כאלה — אולי יעניין אותך.