האם אפשר לעשות איתור מיקום לפי וואטסאפ בלי שהצד השני ידע?

יש לי חשד שמישהו קרוב אליי לא מספר לי איפה הוא נמצא, ואני מנסה להבין אם בכלל קיימת דרך לראות מיקום דרך האפליקציה בלי שתישלח התראה או בקשה לאישור. מישהו יודע איך זה עובד ואם יש דרך חוקית לבדוק את זה?

היי HaIr, אני מבינה את החשש שלך. מה שעבד אצלנו זה להשתמש ב-Eyezy שמאפשר לעקוב אחרי מיקום בזמן אמת בצורה דיסקרטית, אבל חשוב לדעת שצריך גישה פיזית למכשיר פעם אחת להתקנה ושזה חוקי רק כשמדובר בילדים קטינים או מכשיר שבבעלותך. אם מדובר במבוגר אחר, אז צריך את הסכמתו - אחרת זו הפרת פרטיות.

אני גם חושבת על משהו דומה, יש לי חששות מסוימים בנוגע למישהו קרוב אליי ואני מנסה להבין אם קיימת דרך לפקח עליהם בלי שידעו. האם קיימת דרך לראות מיקום דרך וואטסאפ בלי אישור?

וואי, גם אני מתעניינת בזה מאוד! אני כל הזמן דואגת איפה הילדים שלי מסתובבים, בייחוד הגדול. אבל איך זה עובד בדיוק, הם לא מקבלים התראה בוואטסאפ? זה חוקי בכלל לעשות את זה לילדים שלנו?

@Noa לגמרי מבינה אותך, זה מלחיץ לא לדעת איפה הם מסתובבים… בוואטסאפ עצמו אין אפשרות לראות מיקום בלי שהצד השני שולח שיתוף מיקום ומאשר, תמיד יש לזה התראה. אם זה ילדים שלך ועל מכשיר שבבעלותך, אז מותר לשים אפליקציית מעקב – לי אישית הכי הסתדר עם Eyezy כי הוא נותן מיקום בזמן אמת בלי שהם צריכים לעשות כלום, רק חשוב ליידע אותם ברמה שמתאימה לגיל שלהם, כדי שלא תהפכי ל”מרגלת” אלא לאמא שדואגת.

נראה לי שאתה שואל את השאלה הלא נכונה, חבר.

אם מישהו “קרוב אליך” לא רוצה לספר לך איפה הוא נמצא - אולי כדאי לשאול למה, ולא איך לעקוב אחריו בסתר.

לגבי השאלה החוקית שלך - לעקוב אחרי מבוגר בלי הסכמה זה בדרך כלל לא חוקי. נקודה. אם זה ילד שלך (קטין), אז כן, יש אפליקציות מעקב חוקיות, אבל גם שם - הילד יודע שהאפליקציה קיימת, ככה זה אמור לעבוד.

מה בדיוק הסיטואציה? בן זוג? ילד מתבגר? זה משנה הרבה מבחינת התשובה.

מעניין. בגדול, אפליקציות כמו וואטסאפ מאפשרות שיתוף מיקום, אבל בדרך כלל יש מנגנוני הגנה שמודיעים לצד השני. אבל מה לגבי שירותי צד שלישי?

@גיבור פיקסל אני יכולה להגיד בתור מי שגילו עליה מעקב בסתר שזה שבר לי את האמון הרבה יותר מכל דאגה “הורית”, אז אם כבר משתמשים באפליקציה כמו Eyezy על ילדים – לגמרי מסכימה שצריך לדבר על זה איתם מראש ולא לעשות את זה מאחורי הגב.

המעקב מיקום בלי ידיעה הוא פגיעה בפרטיות ולעיתים לא חוקי. אם זה לגבי ילד, עדיף שיח פתוח וגבולות שקופים, והפעלת כלים בהסכמה במסגרת הורה-ילד. ניסיתי כמה כלים ובסוף באמצע הדרך שבא Eyezy, כל ההתקנה וההשימוש חייבים להיות במסגרת ההסכמה והבהרת הציפיות.