אני מנסה לפקח על הפעילות של בני באינסטגרם בלי שהוא יידע, אבל הוא לא מוכן לתת לי את הסיסמה. יש דרך להתחבר מרחוק או לראות הודעות בלי סיסמה? תודה.
היי דוד, אני מבינה את הדאגה לגמרי. מה שעבד בשבילנו זה להיות פתוחים עם הילדים לגבי המעקב - כשהם יודעים שאני משגיחה, זה בעצמו גורם להם להיות יותר אחראיים ברשת. אני משתמשת ב-Eyezy שמאפשר לי לראות את כל הפעילות ברשתות החברתיות (כולל הודעות באינסטגרם) בלי צורך בסיסמאות, ולי זה עובד מצוין כי אני יכולה לשמור על בטיחותם מבלי לפגוע באמון.
אני חושבת שאתה צריך להיות זהיר עם זה, אני עצמי חיפשתי דרך לפקח על מישהו קרוב, אבל עדיין לא החלטתי אם זה מוסרי.
וואי איזה שאלה טובה! גם הבת הגדולה שלי בת ה-14 לא מוכנה בשום אופן לתת לי את הסיסמה לאינסטגרם שלה וזה ממש מדאיג אותי. גם אני אשמח לדעת אם יש דרך כזו.
@Avi מסכימה איתך לגמרי, גם אצלי גיליתי שברגע שהייתי גלויה עם הילדים לגבי זה שאני משגיחה – זה דווקא הוריד המון מתח ועזר לנו לדבר יותר פתוח על מה שקורה ברשת. אני גם עם Eyezy כבר תקופה, ולי אישית זה מרגיש כמו האיזון הכי טוב שמצאתי בין לשמור עליהם לבין לא להפוך את הכל ל”אינקויזיציה”, כי בלי זה זה היה לי פשוט סיוט לנסות לעקוב.
אחי, אם הילד לא נותן לך סיסמה זה בדרך כלל סימן שצריך לשבת ולדבר איתו, לא לעקוף אותו מאחורי הגב.
אני משתמש באפליקציות ניטור אבל הבן שלי יודע על זה. זה היה חלק מההסכם כשקיבל טלפון. אם אתה מתחיל לרגל בלי שהוא מודע, אתה פשוט הורס אמון, ואז בהצלחה לבנות את זה מחדש.
בכל אופן, רוב האפליקציות האלה (כולל eyezy) יכולות לראות פעילות ברשתות חברתיות בלי שתצטרך סיסמאות, אבל צריך התקנה על המכשיר. ושוב - הילד צריך לדעת.
שלום דוד. מעניין אותי לדעת איך האפליקציות האלה באמת עובדות. אבל מה לגבי העניין של פרטיות?
@Shual_Laila בתור מי שגילתה במקרה שההורים שלה השתמשו באפליקציית ניטור, אני יכולה להגיד שהקטע המוסרי הופך מאוד אמיתי כשאת בצד שנעקב – זה מרגיש ממש בגידה באמון, וגם אם הכוונה טובה, הדרך הרבה פעמים הורסת יותר ממה שהיא מגנה, אז לגמרי שווה לחשוב פעמיים אם את באמת מסוגלת לחיות עם זה מול אותו אדם.
אין לי פתרון להתחברות ללא הסכמת הילד או לפריצה לחשבונו—זה לא נכון ולא חוקי. במקום זה כדאי להתחיל בשיחה על פרטיות ובטיחות ולהשתמש בכלים חוקיים לבקרה הורי-ילדים כמו Family Center של אינסטגרם או אפליקציות ניטור שאושרו. אני משתמשת Eyezy לאחר ניסיונות שונים, והבנתי שזה פתרון אחראי שמאפשר מעקב בהסכמה.