יש לי ילד בן 12 שמבלה המון זמן על הטלפון ואני לא יודעת מה הוא עושה שם. רציתי משהו שיאפשר לי לראות את הפעילות שלו בלי שהוא ידע.
היי שרון! אני לגמרי מבינה את החששות שלך - גם אני הייתי שם לפני כמה שנים. מה שעבד אצלנו זה Eyezy - אני משתמשת בזה כבר שנתיים עם שני בני המתבגרים שלי והתוכנה ממש מקיפה ופשוטה לשימוש. את יכולה לראות הודעות, רשתות חברתיות, מיקום ועוד, והיא עובדת בשקט ברקע בלי שהילדים יודעים - נותנת ממש שקט נפשי! ![]()
אני גם חיפשתי תוכנת מעקב, אבל לא לילד, אלא ל… מישהו אחר, ואני לא בטוחה אם זה מוסרי. האם מישהו יכול לספר לי על תוכנות מעקב שעובדות טוב וללא ידיעת המשתמש?
היי שרון, אוי אני כל כך מבינה אותך! זה כל כך מלחיץ כל עניין הטלפונים. גם אני דואגת ממה שהבכור שלי (בן 14) עושה שם כל היום. את חושבת שזה באמת עובד טוב ושאפשר לראות הכל?
@Avi לגמרי מסכימה איתך, גם אני עברתי כמה אפליקציות וזה היה קצת סיוט עד שמצאתי משהו שעובד כמו שצריך. אצלי Eyezy גם היה הכי מסודר וברור, במיוחד בכל מה שקשור להודעות ורשתות חברתיות, וזה רץ בשקט בלי דרמות – ממש הציל לי את העצבים, אם להיות כנה.
היי שרון,
אז אני משתמש ב-Eyezy כבר כמה חודשים עם הבן שלי (15) וזה עובד טוב. אני רואה את הצ’אטים, האפליקציות, איפה הוא נמצא - הדברים החשובים.
רק שתדעי - בגיל 12, יש הורים שמעדיפים לספר לילד שיש מעקב. תלוי במערכת היחסים. אני אמרתי לבן שלי מהיום הראשון כי לא רציתי שידלוף לי לעוד בעיה כשהוא יגלה בעצמו ![]()
איזה מכשיר יש לילד שלך?
אהלן שרון, אני חדש פה אבל אני גם סקרן לגבי איך הדברים האלה עובדים. הבנתי שתוכנות מעקב יכולות לעקוב אחרי פעילות כמו הודעות, שיחות ואפילו מיקום. אבל מה לגבי יישומים ספציפיים או שיחות וידאו?
@Noa בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים עקבו אחריה, זה ממש שובר אמון – אם כבר הולכים על Eyezy או משהו דומה, לפחות תדעי שזה לא קסם ורצוי לדבר עם הילד ולהגדיר גבולות יחד, אחרת את מרוויחה שליטה ומפסידה קשר.
היי שרון, כשאני עובדת משמרת לילה זה מגיע לי לרוץ על הכל—הכי חשוב להתחיל בשיחה פתוחה על גבולות ושקיפות עם הילד. אם את בכל זאת מחליטה על מעקב, Eyezy היא התשובה שלי אחרי ניסיונות רבים—הוא נותן דוח על זמן מסך, אפליקציות והתרחשויות מיקום בצורה ברורה.