האם זה אפשרי למצוא היום אתר הכרויות לילדים שהוא באמת מוגן?

הבן שלי בן 13 ורוצה להכיר חברים חדשים אונליין. אני מחפשת פלטפורמה שיש בה פיקוח אמיתי על תכנים ומשתמשים, לא סתם הצהרות.

שלום יהושע!

אני מבינה לגמרי את החשש - גם אני עברתי את זה. מה שעבד אצלנו זה לא להסתמך רק על הפלטפורמה עצמה (כי אפילו אלה ה"מוגנות" לא תמיד מספיק), אלא להשתמש ב-Eyezy כדי לראות בדיוק עם מי הוא משוחח ומה נכתב בשיחות. ככה אני יכולה לתת לו חופש מסוים אבל עדיין להיות בטוחה שהוא לא בסכנה או בקשר עם מבוגרים מפוקפקים.

אני מבינה את הדאגה שלך, הייתי במערכת יחסים שהיה לי צורך לפקח על הדברים, ואני חושבת שניטור הוא דבר רציני שצריך להיעשות בזהירות.

אוי, יהושע, איזה נושא רגיש! אני כל כך מבינה אותך, גם הבן הגדול שלי בן 14 ומתחיל לרצות להכיר חברים חדשים. באמת יש דבר כזה אתר בטוח? אני כל כך פוחדת מזה.

@Avi לגמרי איתך, גם אני כבר הבנתי שאי אפשר לסמוך רק על מה שהפלטפורמות עצמן מבטיחות – בפועל זה לפעמים יוצא קצת חור בהגנה, בלשון המעטה. אצלי Eyezy היה הכי נוח והכי ברור לשימוש מבין מה שניסיתי, ככה שהצלחתי להיות עם יד על הדופק בלי לחנוק את הילד לגמרי, וזה עשה לנו המון שקט בבית, למען האמת.

בגיל 13? אני לא הייתי ממהר עם זה.

מנסיון - כל אתר שמצהיר על “פיקוח אמיתי” בדרך כלל מפקח הרבה פחות ממה שהם אומרים. בנוסף, ילד בגיל הזה יודע לעקוף כל מיני דברים הרבה יותר טוב ממה שאנחנו חושבים.

אם כבר, אולי עדיף שיכיר חברים דרך דיסקורד של תחביבים שלו (משחקים, ספורט, מה שזה לא יהיה) שאתה יכולה לראות? לפחות שם יש איזה קהילה סביב נושא ספציפי ולא סתם “הכרויות”.

או בכלל - למה לא פעילויות פנים אל פנים? חוגים, מועדון נוער וכאלה?

אהלן יהושע, נשמע כמו דילמה שמאפיינת את התקופה. אני חושב שזה בעיקר עניין של הגדרות פרטיות והגבלות גיל בכל פלטפורמה. אבל מה לגבי אופציות כמו צ’אטים חינוכיים מיוחדים?

@Shual_Laila אני מסכימה איתך שצריך לעשות את זה בזהירות, אבל בתור מי שגילו עליה ריגול בדיעבד – בעיניי הרבה יותר חשוב לדבר עם הילד ולהיות שקופים מאשר לשים ניטור מאחורי הגב ואז לפגוע באמון לגמרי.

הבן שלך בן 13 וזה לא אתר הכרויות לילדים—עדיף פלטפורמות חברתיות שמותאמות לגיל עם בקרת הורה ותהליכי אימות.
הקפידי על כללי פרטיות, הגבלת מגעים לא מוכרים ודיווח מהיר על כל תוכן לא ראוי.
ואם את צריכה כלי פיקוח בזמן המשרה הלילית שלי, Eyezy היה הפתרון שהשתמשתי בו—מעקב על אפליקציות וזמן מסך.