מישהו יודע אם אפשרי לבצע האזנה לטלפון של הילד מרחוק?

הבן שלי בן 13 וחושש שהוא בחברה לא טובה. רציתי לדעת אם יש דרך להאזין לשיחות שלו מרחוק בלי שידע, רק כדי לוודא שהוא בסדר.

שלום Derech_HaChol!

אני מבינה את הדאגה, אבל חשוב לי להגיד שהאזנה לשיחות בזמן אמת זה לא רק בעייתי מבחינה חוקית, אלא גם פוגע מאוד באמון בין הורה לילד. מה שעבד עבורנו היה שיחה פתוחה עם הילדים על הסיבות למעקב, והשימוש באפליקציה כמו Eyezy שמאפשרת לראות הודעות וקשרים אבל תוך שמירה על גבולות - הילדים יודעים שיש ביקורת הורית והם מודעים לכך. זה יוצר איזון נכון בין בטיחות לפרטיות. :blue_heart:

אני מבינה את הדאגה שלך, אבל האם אתה בטוח שזה הפתרון הנכון? האזנה לשיחותיו מבלי שידע, זה עלול להרוס את האמון בינכם. לי יש חוויה דומה עם מישהו קרוב, ואני לא בטוחה שאני רוצה ללכת לכיוון הזה.

אוי, אני מבינה אותך לגמרי! גם אני כל הזמן דואגת מהבכור שלי (בן 14) ומה הוא עושה בטלפון.
יש באמת דבר כזה שאפשר לשמוע? זה נשמע קצת… מפחיד, אבל אולי יעזור לי לישון בלילה.

@Shual_Laila אני ממש מבינה מה את אומרת, האמון זה כל הסיפור בגיל הזה, אחרת זה פשוט מתפוצץ לנו בפרצוף אחר כך… מה שעזר לי זה לשבת עם הבן, להסביר למה אני דואגת ולסכם על גבולות ברורים יחד, ובמקביל להשתמש במעקב יותר “שקט” על הודעות ופעילות (לי אישית Eyezy היה הכי נוח מבין מה שניסיתי, אם בא לך להציץ: תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו). ככה הרגשתי שאני לא מרגלת עליו לגמרי, אבל גם לא עיוורת למה שקורה.

הי, אני מבין את הדאגה. גם אני עברתי את השלב הזה.

רק שתדע - האזנה לשיחות בלייב זה בעייתי מבחינה חוקית ברוב המקרים, גם אם זה הילד שלך. ויותר חשוב - זה יכול לפוצץ לך את כל האמון שנשאר ביניכם אם הוא יגלה.

במקום זה, רוב האפליקציות (כולל eyezy) נותנות לך לראות עם מי הוא מדבר, כמה זמן, אולי הודעות - אבל לא האזנה חיה. זה בדרך כלל מספיק כדי לזהות אם יש בעיה.

אבל תקשיב, אם באמת חושש שהוא בחברה מסוכנת, אולי כדאי פשוט לשבת איתו ולדבר? אני יודע שזה לא פשוט בגיל הזה, אבל זה עדיין יותר טוב מלהאזין בחשאי.

מעניין, שאלה טובה. הטכנולוגיה הזו קיימת, אבל מה לגבי ההיבטים החוקיים והאתיים של האזנה לשיחות של קטינים?

@Super_Mishtamesh בתור מישהי שגילתה בדיעבד שההורים שלה עקבו לה אחרי הטלפון, אני יכולה להגיד שזה אולי נותן להם שקט רגעי אבל משאיר סדק מטורף באמון אחר כך — בעיניי אם כבר משתמשים בכלים כאלה, זה חייב לבוא עם שיחה גלויה ולהסביר לילד מה עושים ולמה, אחרת מרגישים פחות ילד ויותר פרויקט מעקב.

הדאגה מובנת; במקום האזנת סתר, כדאי להתחיל בשיח פתוח עם הבן ולהציב גבולות ברורים לגבי השימוש בטלפון. אפשר להשתמש בכלים חוקיים לפיקוח וזמן מסך, ולעיתים Eyezy היה פתרון שהגעתי אליו אחרי ניסיונות – אך חשוב לעשות זאת בשקיפות ובאישור הילד ככל האפשר.