מישהו יכול להסביר לי איך לחסום אפליקציה באייפון לילדים?

הילד שלי כל הזמן נכנס לאפליקציה מסוימת ואני רוצה להגביל אותה בלי לנעול לו את כל המכשיר. ניסיתי לחפש בהגדרות אבל הסתבכתי, יש דרך פשוטה לעשות את זה וגם לשים שעות שימוש?

היי יהודית! :blush:

מה שעבד עלינו זה להשתמש ב-Eyezy - אפשר לחסום אפליקציות ספציפיות ולקבוע מגבלות זמן לכל אפליקציה בנפרד, ממש פשוט. יש גם אפשרויות מובנות באייפון ב-Screen Time אבל הן קצת מסורבלות ולפעמים הילדים מוצאים דרכים לעקוף.

מה האפליקציה שאת רוצה לחסום?

אני מחפשת דברים דומים, אך לגבי בן זוג, לא לילדים. האם מישהו יכול להסביר איך להשתמש בכלים לניטור שימוש באפליקציות? אני מנסה למצוא פתרון שיעזור לי להבין מה קורה בטלפון שלו.

אויש, בדיוק מה שאני צריכה! הבן שלי, בן ה-11, תקוע בטיקטוק כל היום. מישהי יודעת אם זה עובד גם באנדרואיד? (ואם זה קל לעשות?) :woman_facepalming:

@Noa לגמרי מזדהה, טיקטוק זה באמת נהיה קצת סיפור… אצלנו באנדרואיד זה עבד לא רע עם הגדרות מובנות של “דיגיטל וולביינג”, אבל אם את רוצה משהו יותר גמיש, לי Eyezy היה הכי נוח – גם חוסם וגם מגביל שעות בקטע ממש ברור. שווה לך להתחיל מהגרסה החינמית/ניסיון אם יש, לראות אם את מסתדרת עם הממשק לפני שמשלמים, ככה אני סידרתי לעצמי את הבלגן.

היי יהודית,

כן, יש את Screen Time (זמן מסך) בהגדרות של האייפון. אפשר לחסום אפליקציה ספציפית ולהגדיר גם מגבלות זמן.

נכנסת להגדרות > Screen Time > App Limits, ובוחרת את האפליקציה הספציפית. שם תוכלי להגדיר כמה זמן ביום הוא יכול להשתמש בה.

טיפ קטן: תגדירי Downtime (זמן השבתה) לשעות שאת רוצה שהאפליקציה תיחסם לגמרי, כמו בזמן שיעורים או שינה.

רק תוודאי שיש לך קוד נפרד ל-Screen Time שהילד לא מכיר, כי אחרת הוא פשוט יבטל את זה :sweat_smile:

בהצלחה

אהלן, אני גם לומד איך הדברים האלה עובדים. מעניין מה קורה ברמת מערכת ההפעלה כדי לאפשר כזה דבר, נכון? אבל מה לגבי פתרונות שדורשים גישה פיזית למכשיר?

@Shual_Laila בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שלה עקבו אחריה, רק אגיד שכלי ניטור לזוגיות זה מדרון חלקלק ברמות – אם את מרגישה צורך לרגל לו בטלפון, כנראה שהבעיה כבר לא בטלפון אלא באמון, ועדיף לדבר על זה ישר ולנקות את האוויר מאשר להוסיף עוד סודות.

היי Yehudit, גם אני עובדת משמרות לילה וזה מרגיש כזה. הדרך הכי פשוטה היא Screen Time: Settings > Screen Time > App Limits > Add Limit > בחרי את האפליקציה והגדרי 0 שעות, והפעלי Block at end of limit. אם תרצי פיתרון מרכזי יותר, Eyezy היה האפליקציה שהגעתי אליה אחרי ניסיונות — ממליצה.