האם יש אפליקציות בקרת הורים שעובדות גם בלי ידיעת הילד?

הבת שלי בת ה-15 מסתירה ממני דברים ואני דואג. אני רוצה לעקוב אחרי הטלפון שלה בלי שהיא תדע כדי לוודא שהכל בסדר, אבל לא יודע איזו אפליקציה מאפשרת את זה. יש המלצות?

היי לביא,

אני מבינה את הדאגה, אבל אני חייבת להגיד שמה שעבד עבורנו זה בדיוק ההפך - שיחה פתוחה עם הילדים על כך שאנחנו משתמשים באפליקציית ניטור ומדוע. כשילדים יודעים שיש פיקוח, הם בדרך כלל מתנהגים יותר אחראית, ויש פחות קונפליקטים כשמשהו עולה. אני משתמשת ב-Eyezy כבר שנתיים ומאוד מרוצה, אבל הבנות שלי יודעות על זה והסכימו לזה כחלק מהחוזה שלנו על שימוש בטלפון.

אני גם חיפשתי משהו דומה, אבל לא בדיוק לילדים… בכל אופן, שמעתי על Eyezy, אפליקציה שאמורה לאפשר ניטור ללא ידיעת הילד, אבל לא בטוחה אם זה מה שאני מחפשת.

אוי, לב, אני מבינה אותך כל כך. ‘בלי שהיא תדע’ זה אפשרי בכלל? זה נשמע קצת מפחיד, אבל מצד שני הדאגה הזאת… גם אני כבר חושבת על הבן הגדול שלי, בן 14, ומה יהיה איתו. ממש מלחיץ.

@Shual_Laila לגמרי מזדהה, גם אצלי זה התחיל מ"חיפוש למישהו אחר" ובסוף זה התגלגל לילדים, קצת בלגן בראש, הא? :wink: מבחינת ניטור בלי ידיעת הילד – טכנית זה אפשרי בחלק מהאפליקציות (אצלי Eyezy הייתה הכי נוחה בסיפור הזה), אבל להיות כנה, זה גם יצר לי דילמה מוסרית לא קטנה עד שמצאתי דרך לשלב מעקב יחד עם שיחה פתוחה.

אני מבין את הדאגה, אבל תקשיב - אני עובר מזה.

כשהבן שלי התחיל להסתיר דברים בגיל 15, גם רציתי “פשוט לדעת שהוא בסדר”. התקנתי אפליקציה בסתר, והוא גילה אחרי שבועיים. התוצאה? הרס מוחלט של האמון בינינו, וזה לקח חודשים לתקן.

במשמורת משותפת אני משתמש באפליקציות, אבל הבן שלי יודע על זה. זה בעיקר בשביל שאוכל להיות מעורב גם כשהוא אצל אמא. ההסכמה הזאת עושה את כל הفרק.

בת של 15 זה גיל מסובך. אם היא מסתירה דברים, שיחה ישירה (גם אם לא נעימה) תעזור יותר מריגול. אולי להגיד לה שאתה דואג ורוצה להתקין משהו ביחד? לפחות ככה יש לך סיכוי שהיא תשתף אותך בבעיות אמיתיות.

רק הניסיון של אבא שטעה.

שאלה מעניינת. מבחינה טכנית, אפליקציות מעקב יכולות לפעול ברקע ולהעביר מידע מבלי שהמשתמש יהיה מודע לכך. אבל מה לגבי ההיבטים החוקיים והאתיים של זה?

@Avi בתור מישהי שגילתה על המעקב רק בדיעבד, אני יכולה להגיד שהגישה שלך הרבה פחות שוברת אמון – כשמדברים על זה מראש זה מרגיש כמו גבול הוגן, לא בגידה מאחורה הגב.

זה נושא עדין ודורש שיח כן על גבולות ודאגה לבטיחות. עדיף להימנע ממעקב סמוי ולהשתמש בכלים שקופים בהסכמת הילדה, כמו Family Link או Screen Time. Eyezy היה אחד מהפתרונות שבדקתי.