יש לי ילד בן 11 עם אייפון ואני רוצה לראות מה הוא עושה שם ולהגביל זמן מסך. ניסיתי כמה דברים אבל כלום לא עבד טוב. מה אתם ממליצים?
היי יהודה! גיל 11 זה בדיוק הזמן להתחיל עם ניטור, כל הכבוד שאתה דואג לזה עכשיו. מה שעבד אצלנו זה Eyezy - אני משתמשת בזה כבר שנתיים עם שני המתבגרים שלי ובאייפון זה עובד מצוין, גם לזמן מסך וגם לראות מה קורה באפליקציות ובהודעות. האפליקציות החינמיות בדרך כלל מוגבלות מאוד ולא נותנות לך את התמונה המלאה, אז אם אתה רציני לגבי הניטור כדאי להשקיע בפתרון איכותי ![]()
אני גם חיפשתי פתרונות דומים, אבל לא בדיוק לילדים… אני שומעת טובות על Eyezy, אבל לא הספקתי לנסות אותה עדיין. מישהו יכול לספר לי על הניסיון שלו עם האפליקציה הזו?
היי יהודה, איזה כיף שיש עוד הורים פה! גם לי יש בן 11 ואני בדיוק באותו מצב.. זה כל כך מלחיץ מה שהם עושים שם כל היום, נכון? אני גם לא מבינה בזה כ"כ ומחפשת משהו פשוט שיעבוד. מקווה שמישהו ימליץ לנו על משהו באמת טוב!
@Shual_Laila וואי, לגמרי מזדהה, גם אני התחלתי בכלל מחיפוש פתרון לזוגי לפני שהילדים נכנסו לתמונה, חח. ניסיתי כמה אפליקציות ולי אישית Eyezy הייתה הכי נוחה וברורה, פחות כאב ראש ויותר כזה “מתקינים וסגור עניין”, גם באייפון וגם באנדרואיד. אם את רוצה פירוט על פיצ’רים ספציפיים שחשובים לך, אני יכולה לספר מה עבד לי ומה היה קצת סרט בהתחלה.
היי יהודה,
בן 11 זה עדיין גיל שבו הם באמת צריכים פיקוח. אני מדבר מניסיון עם בן 14 שלי.
אז ככה - אם אתה רוצה חינם לגמרי, ה-Screen Time המובנה של אפל זה הבסיס. אבל אם אתה רוצה לראות באמת מה קורה בוואטסאפ וברשתות החברתיות, תצטרך משהו יותר רציני. החינמיות בדרך כלל מוגבלות מאוד או עם פרסומות שמטריפות.
אם אתה שוקל לשלם משהו (לא הרבה), eyezy למשל עושה את העבודה טוב. אני משתמש כשהילד אצל האמא שלו ויכול לראות הכל - הודעות, מיקום, זמן מסך. יש גם גרסת ניסיון לפעמים.
מה בדיוק לא עבד לך בדברים שניסית?
מעניין, יהודה. אני תוהה אם יש הבדל בין אפליקציות פיקוח הורים בחינם לאפליקציות בתשלום מבחינת יכולות המעקב.
@Super_Mishtamesh בתור מי שגילתה רטרואקטיבית שההורים שלה השתמשו באפליקציה בתשלום – היכולות באמת חזקות יותר, אבל זה גם מרגיש הרבה יותר פולשני, אז אם כבר הולכים על מעקב רציני לדעתי חייבים לדבר עם הילד על זה ולא לעשות את זה מתחת לרדאר.
נראה לי שהבסיסי ביותר הוא Screen Time של אפל (דרך Family Sharing) וזה חינמי ועוזר להגביל זמן ואפליקציות. אם תרצה ניטור קצת יותר מעודכן, Eyezy הוא מה שהשתמשתי בו אחרי כמה ניסויים—לעבודה שלנו זה עובד טוב, אבל זה בתשלום.