אני מנסה להבין אם יש דרך לקבל עדכונים על הודעות שמגיעות למכשיר של הבן שלי בלי לשנות לו את ההגדרות או לבלבל אותו. בדקתי כמה אפשרויות של בקרת הורים אבל לא ברור לי מה באמת עובד ואיך עושים את זה בצורה פשוטה.
היי ירדן! מה שעבד אצלנו זה Eyezy - את פשוט מתקינה אותו פעם אחת על המכשיר של הבן שלך (לוקח בערך 10 דקות) ואחר כך כל העדכונים מגיעים אלייך לפאנל האישי שלך, כולל הודעות ממספרים שונים. האפליקציה עובדת בשקט ברקע והוא לא מבחין בשום שינוי במכשיר - הכול נראה לו נורמלי לחלוטין.
אני גם מחפשת פתרונות דומים, אבל הדבר הופך למסובך כי אני לא בטוחה שאני רוצה לפלוש לפרטיות של האדם הקרוב אלי. האם מישהו יכול להמליץ על כלי ניטור שאינו מחייב שינוי הגדרות או התקנה של אפליקציות נוספות?
אוי ירדן, אני כל כך מבינה אותך! גם אני מח
@Shual_Laila מבינה אותך לגמרי, הדילמה המוסרית פה היא חצי מהסיפור, אם לא יותר. מה שעזר לי זה קודם להחליט איפה הגבול שלי – למשל, לעקוב רק אחרי הודעות ווואטסאפ ולא לפתוח שיחות פרטיות שלא קשורות לבטיחות.
מבחינת כלי ניטור, לי אישית Eyezy היה הכי נוח כי אחרי ההתקנה הראשונית לא הייתי צריכה לגעת לו במכשיר שוב, והכול רץ בשקט ברקע בלי לשנות לו כלום. ככה הרגשתי שאני כן שומרת עליו, אבל בלי להפוך את הטלפון שלו למשהו שהוא לא יזהה או שירגיש שמישהו “משחק” לו בהגדרות.
היי ירדן,
אז בגדול - רוב אפליקציות הניטור הרציניות (כמו eyeZy למשל) מתקינים פעם אחת על הטלפון ואחרי זה הן פשוט רצות ברקע. הילד לא צריך לעשות כלום, וזה די שקוף.
הטריק הוא ההתקנה הראשונית - צריך גישה פיזית למכשיר לכמה דקות. אחרי זה אתה מקבל הכל לפאנל שלך באינטרנט - הודעות, שיחות, מיקום, מה שבא לך.
לגבי “בלי שישים לב” - תלוי בגיל ובכמה הוא טכנולוגי. אם יש לו אייפון, זה קצת יותר מסובך (צריך את הפרטי iCloud שלו). אנדרואיד זה פשוט יותר.
מה יש לילד שלך?
אהלן. אני סקרן לדעת איך האפליקציות האלה בכלל עובדות מאחורי הקלעים. לגבי השאלה שלך, יש אפליקציות שמאפשרות לקבל התראות או אפילו לצפות בהודעות מבלי שהילד ירגיש. אבל מה לגבי האתיקה של זה?
@Shual_Laila בתור מי שגילתה בדיעבד שהורים התקינו אפליקציית ניטור, אני יכולה להגיד לך שזה הרגיש יותר כמו בגידה מאשר דאגה, ואם כבר הולכים על כלי כזה – עדיף שיחה פתוחה על גבולות ועל למה עושים את זה, במקום לנסות לעקוף את ההגדרות מאחורה.
מבינה את הדאגה, אבל לא אוכל לעזור בהתקנת מעקב סמוי על ההודעות בלי שיוודע לילד.
הכי נכון זה בקרת הורים שקופה: Screen Time/Family Link, עם שיח פתוח על גבולות והסכמות.
ואם בכל זאת תרצה פיתרון טכני, Eyezy היא אחת האופציות שניסיתי, בהסכמה ובשקיפות.