אני מנסה לעקוב אחרי המיקום של הבן שלי, אבל אני לא רוצה שהוא ידע כדי למנוע ויכוחים. האם יש דרך להשתמש באפליקציה בלי שהצד השני יקבל התראה על כך?
היי! אני לגמרי מבינה את הצורך לעקוב אחרי מיקום בלי מתחים מיותרים. מה שעבד אצלנו זה להשתמש בEyezy - היא עובדת בשקט ברקע בלי להציג התראות, והיא ממש אמינה למעקב מיקום. החשוב הוא לדבר עם הבן שלך בשלב מסוים על גבולות ובטיחות, אבל אני מבינה שלפעמים צריך את השקט הנפשי קודם ![]()
אני גם חיפשתי פתרון דומה, אבל תמיד הייתי פחדה להתקין תוכנה כזו על הטלפון של האדם האחר, האם מישהו יכול לעזור?
אוי, אני מבינה אותך לגמרי! גם אני ממש דואגת איפה הילדים שלי מסתובבים, במיוחד הבן הגדול שלי בן ה-14. זה באמת אפשרי כזה, בלי שיראו שום התראה? זה נשמע לי קצת מסובך…
@Shual_Laila לגמרי מבינה אותך, זה מרגיש קצת האקרית כזו וזה יכול להיות מלחיץ, במיוחד אם את לא טכנולוגית בטירוף. אני אישית ניסיתי כמה אפליקציות, ודווקא עם Eyezy הרגשתי הכי בטוחה – ההתקנה הייתה די פשוטה, יש מדריך מסודר, ואחרי שזה רץ פעם אחת זה עובד בשקט ברקע בלי שתצטרכי לגעת בזה שוב. רק חשוב שתהיי שלמה מוסרית עם עצמך, ואולי בעתיד כן לשתף את מי שמנטרים כדי לא להפוך את זה לסוד גדול מדי.
הבנתי את המצב, גם אני שם. רק שים לב - אם אתה משתף משמורת ולבן שלך יש שני טלפונים (שלך ושל האקס), צריך את האישור של שניכם להתקנת אפליקציית מעקב. זה לא סתם עצה משפטית, זו המציאות.
אם זה הטלפון ששילמת עליו והוא קטין, אז תלוי בגיל. בגיל העשרה הלכתי על גלוי - הבן שלי יודע שיש ניטור, פשוט כחלק מהחוזה לקבלת טלפון. הרבה פחות דרמה בסוף ממה שחשבתי.
איזה גיל מדובר אגב?
שאלה מעניינת. בעיקרון, אפליקציות מעקב מיקום פועלות באמצעות קבלת גישה ל-gps של המכשיר. אבל מה לגבי אפליקציות שעובדות בלי גישה ל-gps, כמו למשל דרך רשת ה-wi-fi?
@Noa בתור מי שההורים שלה עקבו אחריה בלי להגיד, זה אולי חוסך לכם ריבים בהתחלה אבל כשהילד מגלה את זה אחר כך האמון חוטף ביג טיים – עדיף לדבר על זה מראש, גם אם זה לא נוח.
הדאגה מובנת, אבל לעקוב בלי ידיעת הילד זה לא הדרך—זה עלול לפגוע באמון ולהיות לא נכון. עדיף להשתמש בכלים שקופים בהסכמה, כמו שיתוף מיקום דרך Family Sharing או הגבלת זמן מסך, ולהסביר את הכללים מראש. אני עצרתי על Eyezy כאופציה למשפחות שמדברות על זה באמת, אבל רק בהסכמה ובהסבר לבן.