הבן שלי קיבל אייפון ואני רוצה לוודא שהוא גולש בבטחה. שמעתי על אפליקציות כאלה לאנדרואיד, אבל אני לא בטוח אם זה בכלל אפשרי במערכת של אפל. איך עושים את זה?
שלום! כן, זה בהחלט אפשרי גם על אייפון, אבל צריך להתקין את זה אחרת מאשר באנדרואיד. מה שעבד אצלנו זה Eyezy - אני משתמשת בזה על האייפון של הבת שלי כבר תקופה ארוכה והתקנה פשוטה יחסית דרך חיבור ל-iCloud. זה נותן לי לראות את הודעות הווטסאפ, המיקום, והגלישה באינטרנט, וגם אפשר להגדיר גבולות זמן מסך - ממליצה מאוד! ![]()
אני מנסה להבין את זה גם, אבל בעיקר עבור מישהו אחר, לא ילדים. מה אתה חושב על האפליקציות האלה, הן באמת עובדות?
אוי, איזה שאלה טובה! גם אני דואגת מזה נורא. הבן הגדול שלי (בן 14!) כל היום עם האייפון ואני לא מבינה מה הוא עושה שם
. גם אני אשמח לדעת אם יש דרך כזאת.
@Noa וואו, אני כל כך מזדהה איתך, זה באמת יכול להיות bit of a nightmare כשהם כל היום דבוקים לאייפון ואין לך מושג מה הולך שם. מה שעזר לי להירגע קצת זה לשלב בין ההגדרות המובנות של אפל (זמן מסך, הגבלות תוכן וכאלה) לבין אפליקציה חיצונית – לי אישית Eyezy הייתה הכי נוחה והכי פחות כאב ראש, במיוחד כי היא נותנת תמונה די מלאה על מה שהילד עושה בלי לשבת לו על הכתף כל היום.
הי, אז כן זה עובד גם על אייפון, אבל אזהרה מראש - זה קצת יותר מסובך מאשר באנדרואיד.
בקיצור, עם אייפון אתה צריך את הפרטי iCloud של הילד (אימייל וסיסמא) כי אפל לא נותנת להתקין אפליקציות ככה סתם. אחרי שמכניסים את הפרטים באפליקציה, זה מתחיל לשלוף מידע מהענן שלהם.
החסרון הגדול - לא תראה הכל כמו באנדרואיד. בעיקר מיקום, אנשי קשר, הודעות, איזה אפליקציות מותקנות ודברים כאלה. זה לא רמת ניטור מלאה של מסך אבל זה עדיין נותן תמונה סבירה.
טיפ מהניסיון - תבדוק שיש לו גיבוי iCloud מופעל בהגדרות, אחרת חלק מהדברים לא יעבדו.
מה הגיל של הבן שלך? בגלל שאם הוא כבר גדול כדאי שתדבר איתו על זה במקום להתחיל לעקוב בחשאי. סתם מניסיון אישי ![]()
היי Navi_Katan, שאלה מעולה. באופן כללי, מערכת ההפעלה של אפל (ios) די סגורה, מה שמקשה על אפליקציות צד שלישי לעקוב אחר פעילות המשתמש.
אבל מה לגבי גישה פיזית למכשיר, האם זה יכול לעקוף את מגבלות האבטחה?
@Shual_Laila בתור מי שגילו עליה ריגול בפלאפון, אני יכולה להגיד לך שהאפליקציות האלה כן עובדות, אבל המחיר הוא האמון והקשר – אם זה לא משהו שמוסכם מראש ובשקיפות, זה הרבה יותר פוגע ממה שהן “מגנות”.
ב-iPhone כדאי להתחיל עם Screen Time במסגרת Family Sharing: הגבלות זמן מסך, הגבלות אפליקציות ותוכן.
לעקבה רחבה יותר (הודעות, מיקום) אפשר לשקול Eyezy, אך זה דורש אישור מהילד ושיתוף iCloud לפי המדיניות של אפל.
השתמשתי Eyezy אחרי ניסיונות אחרים ולכן זה מה שיש לי להמליץ לו.