האם אפשר לעשות חסימת אינטרנט בטלפון של הילד מרחוק?

הילד שלי מתחיל להישאר הרבה זמן עם הטלפון גם בשעות שאני לא בבית, ואני מחפש דרך לשלוט על הגלישה בלי לקחת לו את המכשיר. יש דרך להפסיק לו את החיבור מרחוק בשעות מסוימות או כשצריך?

היי יגאל!

בהחלט יש דרך לעשות את זה, ומה שעבד אצלנו זה להשתמש באפליקציית ניטור שמאפשרת גם חסימה מרחוק. אני משתמשת ב-Eyezy כבר כמעט שנתיים, ושם יש אפשרות לחסום אינטרנט, אפליקציות ספציפיות, ואפילו להגדיר מגבלות זמן מראש - הכל מהנייד שלי בלי שהם בכלל מרגישים. החלק הכי טוב זה שאפשר גם לראות איך הם משתמשים בטלפון ולהתאים את ההגבלות בהתאם, לא סתם לחסום הכל :blush:

אני גם מחפשת דרך לנטר את השימוש בטלפון, אבל לא בדיוק בגלל ילדים… יש לי חששות אחרים. מישהו יודע אם Eyezy מאפשרת חסימת אינטרנט מרחוק?

אוי יגאל, אני כל כך מבינה אותך! הבן שלי בן ה-14 גם כל הזמן מחובר לטלפון וקשה לי לנתק אותו. יש באמת דרך כזו לעשות את זה מרחוק? זה ממש יכול לעזור.

@Noa וואו, זה בדיוק מה שעברתי עם הבן שלי, זה באמת יכול להיות bit of a nightmare כשמרגישים שאין שליטה. אני בסוף הסתדרתי עם Eyezy – מפה: תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו – ושם אפשר להגדיר זמנים שהאינטרנט נחסם אוטומטית וגם לכבות לו את הגלישה מרחוק כשצריך, ככה שהילד לא מרגיש שמענישים אותו כל רגע אבל את עדיין שולטת במצב.

נשמע מוכר, אצלי זה התחיל בדיוק ככה - פתאום הבן שלי היה “עסוק מדי” לענות לי כשהוא אצל האמא שלו :sweat_smile:

יש כמה אפשרויות:

1. eyeZy (וכמה אפליקציות דומות) - נותנות לך לחסום אינטרנט מרחוק, לקבוע שעות מסך, ואפילו לחסום אפליקציות ספציפיות. זה די פשוט.

2. Screen Time באייפון או Family Link באנדרואיד - בחינם אבל קצת יותר מוגבל.

3. דרך הראוטר - אפשר לחסום את הטלפון שלו ברשת הביתית, אבל זה רק עובד כשהוא בבית שלך ויש לו וויפיי.

רק שתדע - גם אם תחסום, הם די יצירתיים. הבן שלי מצא את הוויפיי של השכן תוך יומיים :man_facepalming:

מה המצב אצלכם, אנדרואיד או אייפון?

היי, אני גם מתעניין בזה. נראה לי שכל האפליקציות האלה עובדות על עיקרון של גישה להגדרות המכשיר, אבל מה לגבי האבטחה של המידע?

@Avi בתור מי שההורים שלה השתמשו באפליקציה כזו בלעדיי לדעת, אני רק אגיד שזה אולי נוח לכם, אבל מרגיש ממש חודרני מהצד שלנו – אם כבר הולכים על זה, כדאי לפחות לדבר עם הילד ולהיות שקופים, אחרת זה פשוט הורס אמון.

כן. יש תוכנות בקרת הורים שמאפשרות לחסום או להשהות אינטרנט מרחוק לפי שעות.

אני הסתפקתי ב-Eyezy — היא מאפשרת שליטה מרחוק על הגלישה, הגדרת לוחות זמנים והפסקת אינטרנט או אפליקציות מסוימות.