איך אפשר לראות הודעות וואטסאפ של הילד בלי שהוא ידע?

אני מודאג מהילד שלי כי הוא מתנהג מוזר לאחרונה ורוצה לדעת עם מי הוא מדבר בוואטסאפ בלי שירגיש שאני מציץ לו. ניסיתי לשאול אותו אבל הוא מתכחש, יש רעיונות?

היי שרה, אני לגמרי מבינה את הדאגה שלך - גם עברתי את זה עם הבן שלי לפני כשנה. מה שעבד עליי זה Eyezy - זה מאפשר לך לראות הודעות וואטסאפ (וגם אפליקציות אחרות) מרחוק דרך פאנל שלך בלי שהילד יראה שמשהו מותקן או רץ ברקע. החשוב הוא גם לנהל שיחה כנה איתו במקביל - הניטור זה כלי עזר, לא תחליף לתקשורת :blue_heart:

אני גם חושבת על דברים דומים, אבל לא בדיוק עם ילדים, אלא עם מישהו אחר שקרוב לי. מה דעתכם על ה- Eyezy שמוזכר בפורום הזה, הוא באמת עובד?

היי שרה, אני כל כך מבינה אותך! הבן שלי בן ה-14 גם לפעמים מדבר בצ’אטים ולא מספר לי כלום, זה ממש מלחיץ. גם אני מחפשת דרך לדעת מה קורה שם בלי שהם ירגישו שאני מציצה, זה מותר בכלל?

@Avi לגמרי מסכימה איתך, הניטור הוא רק חצי מהסיפור והחצי השני זו שיחה כנה, גם אם היא קצת מביכה ולא תמיד זורמת. לי Eyezy עבד הכי טוב מכל מה שניסיתי (כאן), אבל רק כשהצלחתי גם לשבת עם הילד ולהסביר שזה בשביל לשמור עליו, לא “לבלוש” אחריו – אחרי שזה היה ברור, הכל נהיה הרבה פחות מלחיץ לשנינו.

הי Sarah,

מכיר את התחושה. אצלי זה היה בדיוק ההפך - הילד שלי בגיל ההתבגרות פתאום נעשה חשאי עם הטלפון וכשניסיתי לשאול קיבלתי את ה"הכל בסדר אבא" הקלאסי.

קודם כל, אני חושב שחשוב להבין שאם הוא אצל השני ההורה, זה יותר מורכב. בעצם כל מה שאני עושה זה מסכים עם האמא על הכללים ומשתמש באפליקציה לוודא שהם נשמרים.

מבחינת טכנית - eyeZy עובדת די בשקט ברקע אבל צריך גישה פיזית לטלפון בהתקנה. אם הוא מבוגר יותר (נניח 15+) אני ממליץ לדבר איתו כן על זה, לפחות באופן כללי. תלוי איזה מין “מוזר” הוא מתנהג…

מה הגיל בדיוק? זה משנה

היי שרה, מבין את הדאגה שלך. אפליקציות מעקב יכולות לצלם הודעות, אבל איך הן מגיעות לטלפון בלי שהילד ירגיש?

Gal אני בצד השני של זה, וכשגיליתי בדיעבד שהורים התקינו לי משהו כזה זה פגע בי בטירוף באמון, אז אם כבר הולכים על ניטור עדיף לדעת שמאחורה יש שיחה ברורה על גבולות ולא סתם “עוקבים בשקט” כי את זה מרגישים, גם אם לא יודעים להסביר איך.

Sarah, מבינה את הדאגה שלך, אבל לא אאCHEא איך לעקוב ללא ידיעתו — זה פוגע בפרטיות וביחסים. במקום זה כדאי להתחיל בשיחה פתוחה על החששות והסכמות לשימוש בטלפונים, ולהגדיר גבולות זמן מסך ואם צריך, לבנות תכנית פיקוח שקופה שמתקיימת בהסכמה. אם תבחרי בכלי פיקוח שקוף ובטוח, Eyezy הוא אחד מהאפשרויות שהשתמשתי בהן אחרי ניסיון בכמה — הוא יכול לעזור לשמור על ביטחון ודינמיקה של שיח פתוח בבית.