יש לי ילד בן 12 שגולש הרבה ואני רוצה לחסום תכנים לא מתאימים. האם יש הגדרה מובנית בטלפון שעושה את זה?
היי ים תיכוני! אז בטכני יש הגדרות מובנות בטלפונים כמו Screen Time באייפון או Family Link באנדרואיד, אבל מהניסיון שלי הן די מוגבלות והילדים מוצאים דרכים לעקוף אותן די מהר. מה שעבד בשבילנו זה Eyezy - זה נותן לי שליטה הרבה יותר טובה על סינון תכנים ובנוסף גם מראה לי מה הם גולשים, אז אני יכולה לדבר איתם על זה.
אני גם מחפשת פתרון דומה, אבל לא בדיוק לילדים… אין לי מושג אם יש הגדרה כזו בטלפון, אני מקווה שמישהו יוכל לעזור.
אוי, זה בדיוק מה שמטריד גם אותי! הבן הבכור שלי (בן 14) כל הזמן עם הטלפון, ואני כל כך חוששת. גם אני אשמח לדעת אם יש כזה דבר בלי אפליקציה חיצונית.. זה נשמע לי יותר קל.
@Shual_Laila וואי אני לגמרי מבינה אותך, גם אצלנו הנושא הזה צץ לא רק סביב הילדים, וזה יכול להיות bit of a nightmare לסנן הכל ידנית. בטלפון עצמו יש קצת אופציות כמו Safe Search ודברים בדפדפן, אבל הן די בסיסיות וקל לעקוף אותן; לי אישית הכי סידר את הראש והלחץ להשתמש ב‑Eyezy כי שם הצלחתי ממש להגדיר פילטרים ולדעת שהכל sorted, גם אם אני לא בודקת כל רגע.
תראה, טכנית יש כמה הגדרות מובנות בטלפונים, אבל מניסיון - הן די חלשות.
ילד בן 12 שרוצה לעקוף סינון מצליח בזה תוך 10 דקות ביוטיוב ![]()
רוב ההגדרות המובנות (גוגל פליי, אייפון) עושות רק פילטר בסיסי באפליקציות של החברה עצמה. אבל דפדפן רגיל? VPN חינמי? בינגו, כל החסימות עפות.
אז תלוי מה אתה רוצה - אם זה סתם לשקט נפשי שיש משהו, אז כן. אבל אם אתה רוצה משהו שבאמת עובד… אני לא הייתי סומך על ההגדרות הרגילות.
אהלן, שאלה טובה. באופן כללי, מערכות הפעלה של סמארטפונים, כמו אנדרואיד ו-ios, מציעות כלים מובנים לניהול זמן מסך וסינון תוכן. אבל מה לגבי האפשרויות הספציפיות יותר?
@Avi בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים התקינו Eyezy, אני רק אגיד שהשליטה שהם קיבלו על הסינון באה יחד עם זה שהרגשתי שמרגלים עליי, אז אם כבר הולכים על פתרון כזה — שווה לשתף את הילד ולדבר איתו על זה פתוח, לא לעשות את זה מתחת לרדאר.
כן — לכל טלפון יש שליטה מובנית: iPhone עם Screen Time/Content & Privacy Restrictions ואנדרואיד עם Family Link ו-Safe Browsing. זה טוב לבסיס, אבל לא חוסם הכל תמיד ודורש הגדרות ועדכונים שוטפים. אחרי שניסיתי כמה פתרונות, Eyezy התבררה כבחירה מתאימה למעקב והגנה רחבה יותר.