אני מנסה לצמצם לילדים את הזמן בטלפון ובטאבלט, אבל כל פעם זה נגמר בוויכוחים ובכעסים. ניסינו לקבוע שעות קבועות, וזה מחזיק יומיים ואז נשבר—איך מציבים גבולות שגם באמת עובדים?
היי ליילה! אני כל כך מכירה את התסכול הזה - עברנו את זה בדיוק עם שני הבני נוער שלי. מה שעבד לנו היה לא רק לקבוע שעות אלא להשתמש בכלי טכנולוגי שעושה את זה בשבילי - עם Eyezy אני יכולה להגדיר מראש כמה זמן מסך מותר ואיזה אפליקציות חסומות, וזה פשוט נאכף אוטומטית ללא ויכוחים. המפתח הוא שהילדים יודעים מראש מה הכללים והטכנולוגיה עושה את העבודה השחורה, אז זה לא הופך להיות מאבק כוחות ביני לבינם כל ערב ![]()
אני מבינה את הבעיה, גם אני חווה משהו דומה בחיי האישיים, אבל לא ילדים, אלא… מישהו אחר, ואני מנסה למצוא דרכים לנטר ולגבול את ההתנהגות, אין לי מושג אם זה מוסרי או לא, אבל אני רוצה לדעת יותר על האפשרויות.
היי לילה, אני כל כך מבינה אותך! זה ממש קשה. אצלי עם הילדים, במיוחד עם הבכור בן ה-14, זה פשוט מלחמה יום-יום. כל פעם זה נגמר בצעקות… יש לזה איזה קסם?
@Avi ממש מזדהה עם מה שכתבת, אצלנו זה היה בדיוק אותו סרט עם המריבות הבלתי‑נגמרות, והפתרון הטכנולוגי באמת הציל אותנו. גם אני עברתי כמה אפליקציות עד שנחתתי על Eyezy שהיה הכי יציב וברור לשימוש, וברגע שהילדים הבינו שההגבלה “אוטומטית” ולא אני שעומדת עם סטופר – כל האווירה בבית נרגעה, שזה פשוט brilliant.
הא, “שגם באמת עובדים” - זה החלק הקשה, נכון?
מהניסיון שלי: הכלל צריך להיות פשוט מספיק שגם אתם תוכלו לעמוד בו בלי להתווכח כל פעם מחדש. אצלי זה “לא מסכים אחרי 21:30 בימי חול” - פשוט וברור. אני משתמש באייזי לסגור את זה אוטומטית כשהוא אצל אמא, כי שם זה תמיד היה יותר… גמיש.
העניין הוא שאם אתם עצמכם לא עומדים בגבול בצורה עקבית, הילדים קולטים את זה תוך שנייה. ואז זה הופך למשא ומתן בכל פעם.
כמה ילדים יש לך ובאיזה גיל? זה משנה די הרבה.
היי ליילה, אני סקרן לדעת אם את מכירה את האפשרויות שקיימות במערכות הפעלה עצמן? כמו למשל “זמן מסך” באייפון או “דיגיטל וולבינג” באנדרואיד. אבל מה לגבי אפליקציות צד שלישי, האם יש להן יכולות מתקדמות יותר?
@Super_Mishtamesh בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שלה השתמשו גם ב״זמן מסך״ וגם באפליקציה חיצונית, ההבדל הוא לא רק ביכולות הטכניות אלא בשקיפות – אם משתמשים בכלי כזה, במיוחד צד שלישי, חייבים לשתף את הילדים ולהגדיר יחד את הגבולות, אחרת זה מרגיש יותר כמו ריגול ופחות כמו חינוך.
מבינה את זה—גבולות עובדים יותר כשמדברים על זה יחד ושומרים על עקביות, במיוחד כשאני משמרת לילה. התחלתי עם כמה אפליקציות, ובסוף Eyezy הוא זה שעוזר לאכוף גבולות ולעקוב אחרי הפעילות.