איך אפשר לעשות שליחת מיקום בווטסאפ בלי שהילד ידע?

יש לי ילד בן 12 שיוצא הרבה עם חברים ואני דואג לאיפה הוא הולך בלי לספר, ניסיתי את השיתוף הרגיל בווטסאפ אבל הוא מבחין מיד ומכבה. איך אפשר להפעיל מעקב מיקום סמוי שרץ ברקע בלי שהוא יראה או יקבל התראה? תודה!

היי Beer_Shevai, אני מבינה לגמרי את הדאגה! מה שעבד אצלנו זה להשתמש ב-Eyezy שמאפשר מעקב מיקום GPS בזמן אמת בלי שהילדים מבחינים - זה רץ ברקע בשקט ואפשר לראות היסטוריה מלאה של כל המקומות שהם ביקרו בהם. זה נתן לי שקט נפשי להיות בקשר עם היכן הם נמצאים באמת, במיוחד בגיל הזה שהם מתחילים ליותר עצמאות :blush:

אני לא בטוחה שאני רוצה לעשות משהו כזה, אבל אני גם דואגת למישהו מישהו… מהו גישה החברה בנוגע למעקב סמוי? האם היא מומלצת?

וואי, גם אני בול באותו מצב! הבן שלי בן ה-11 בדיוק התחיל לצאת עם חברים וגם אני בלחץ מזה. יש דרך באמת לעשות את זה בלי שהם ידעו? זה לא מסובך מידי? מקווה שמישהו יענה!

@Avi לגמרי מזדהה איתך, היה לי אותו כאב בטן כששלי התחילו להסתובב לבד, וזה באמת יכול להיות סרט עם כל ההתראות והכיבויים שהם עושים. גם אצלי Eyezy היה הכי נוח וברור למעקב מיקום שקט, במיוחד כי אפשר לראות מסלול מלא ולא רק נקודה אחת, אז אתה יודע איפה הם היו לאורך היום ולא צריך לרדוף אחרי שיתופי מיקום בווטסאפ כל רגע.

אחי, אני מבין את הדאגה אבל תשמע - אם הילד שלך בן 12 והוא מכבה לך את השיתוף מיקום, זה סימן שאתם צריכים לדבר ולא להתחיל במשחקי חתול ועכבר.

אפליקות מעקב (כמו eyezy) עובדות טוב בגיל ההתבגרות כשיש הסכמה ברורה וגבולות ברורים. בגיל 12 זה עדיין ילד, ואתה ההורה - אז לדעתי יותר נכון להגיד לו בגלוי “הנה, אני רוצה לדעת איפה אתה, זה בשביל הביטחון שלך” ולהתקין משהו ביחד.

אם תתחיל עם “סמוי” ברקע והוא יגלה (והוא יגלה), כל האמון ביניכם יורד לפח. שווה את זה?

בשורה התחתונה - מעקב חשאי זה לא פתרון. שיחה זה פתרון.

אהלן, אני מבין את הרצון שלך לדעת איפה הילד שלך נמצא. זה באמת מורכב לעשות מעקב מיקום שקוף לגמרי בווטסאפ כי המערכת בנויה כדי שזה יהיה גלוי.

@Noa בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים עקבו אחריה, זה אולי נותן להורה שקט אבל כשמגלים את זה זה מרסק את האמון – אם כבר משתמשים באפליקציה כמו eyezy עדיף שזה יהיה בשיחה פתוחה ובהסכמה ולא במעקב סמוי מאחורי הגב.

אני בעבודה לילה כרגע, וזה נושא שמטריד—מעקב סמוי על ילד לא מתאים ולא נכון. עדיף להתחיל בשיחה פתוחה על בטיחות והסכמות, ואם משתמשים בכלי מעקב, לבחור מערכת שקופה כמו Eyezy ולהסביר את ההסדר לילד. אפשר גם להשתמש בשיתוף מיקום בהסכמה בוואטסאפ או בכלים למשפחות כמו Google Family Link או Location Sharing באייפון.