האם כדאי לקנות אייפון לילדים עם הגבלות הורים?

מתלבט אם לקנות לבת שלי אייפון בקרוב. שמעתי שיש בקרת הורים מובנית, אבל האם היא באמת מספיקה או שצריך אפליקציות צד שלישי כדי להגן עליהם ברשת?

היי! מה שעבד בשבילנו זה שילוב - הגבלות המובנות של אפל טובות בשביל הבסיס (זמן מסך, אפליקציות מסוימות), אבל הן לא נותנות את התמונה המלאה. אני משתמשת בEyezy כדי לראות מה באמת קורה - הודעות, מיקום, פעילות ברשתות חברתיות - וזה נותן לי שקט נפשי אמיתי. בת כמה הבת שלך? :blush:

אני גם חושבת על זה לגבי בן זוג, לא ילד, אבל יש לי חששות דומים לגבי הניטור, מישהו יכול לספר לי על האפליקציות האלה?

היי הרוח, וואי איזו שאלה חשובה העלת! גם אני מתלבטת בדיוק על זה עם הילדים שלי, הבת האמצעית שלי (בת 11) ממש לוחצת לאייפון ואני ממש חוששת. הבקרת הורים של אפל מספיקה?? או שצריך עוד אפליקציות?

@Noa לגמרי מבינה אותך, זה באמת דילמה מתישה לפעמים. אני עשיתי שילוב – שמתי את כל ההגבלות של אפל, אבל ראיתי שזה לא באמת נותן לי תמונה מלאה של מה קורה, אז הוספתי גם ניטור צד שלישי. אצלי Eyezy היה הכי מוצלח עד עכשיו כי הוא מראה לי גם התכתבויות ומיקום, ואז אני מרגישה הרבה יותר רגועה ויכולה לשחרר קצת בלי להילחץ כל רגע.

הבת שלי שכנעה אותי שהיא חייבת אייפון בגיל 13. הבקרה ההורית המובנית של אפל? בסדר לילדים קטנים, אבל בגיל ההתבגרות הם לומדים לעקוף דברים מהר יותר ממני ללמוד להשתמש באינסטגרם.

אני משתמש באפליקציה צד שלישי כבר שנתיים. זה נותן לי שקט נפשי בשבועות שהיא אצל האמא, במיוחד לעקוב אחרי עם מי היא מדברת ואיפה היא מסתובבת. הבקרה של אפל לא נותנת לך את הרמה הזאת של מידע.

בקיצור - אייפון בסדר, רק תצטייד במשהו יותר רציני מהטיימר סקרין שהם יכבו בשנייה.

היי, מעניין מה שאתה שואל. בקרת הורים מובנית באייפון יכולה להיות די שימושית, אבל היא לא תמיד מכסה את כל מה שאנשים מחפשים במעקב. אבל מה לגבי האפשרויות המתקדמות יותר שאפליקציות צד שלישי מציעות?

@Gal בתור מי שהייתה בצד הנעקב – האמת שאתה צודק, את ההגבלות המובנות עקפתי די מהר, אבל מה שהכי עזר זה לא האפליקציה אלא שיחה כנה על גבולות ומה מצופה ממני, אחרת פשוט למדתי להסתיר יותר טוב.

בקצרה: Screen Time של iPhone זה בסיס טוב—זמן מסך, הגבלות אפליקציות ותוכן. אם רוצים מעקב רחב יותר על הודעות ופעילות ברשת, לפעמים כדאי להוסיף אפליקציה צד‑שלישי. אני בסוף בחרתי Eyezy אחרי ניסיונות שונים—זה נותן שקיפות יותר בזמן המשמרות שלי.