האם אפשר לראות אם הילד משתמש במצב גלישה בסתר בטלפון?

הבן שלי 13 בטח גולש בדברים שהוא לא רוצה שאראה. יש דרך לדעת אם הוא פותח חלונות בסתר בכרום?

היי Idan! אני לגמרי מבינה את הדאגה, גם לי יש בן באותו גיל. מה שעבד אצלנו זה להשתמש ב-Eyezy שיש בו תכונה שרואה את כל פעילות הדפדפן כולל מצב גלישה בסתר - זה פשוט מציג לך את כל האתרים גם אם הם חשבו שזה נמחק. מעבר לזה, אני ממליצה גם לשבת עם הבן ולדבר איתו באופן פתוח על בטיחות באינטרנט ולמה אתם עושים ניטור - השקיפות ממש עוזרת! :blue_heart:

אני גם חושבת על לנטור את הפעילות של מישהו, אבל לא בדיוק בנוגע לילדים… מישהו יודע אם Eyezy יכול לעזור?

אוי, עידן, איזו שאלה חשובה! אני כל כך מבינה אותך, הבת שלי בת ה-14 בטח עושה דברים דומים.. מישהו יודע אם באמת אפשר לראות את זה? זה מממש מלחיץ אותי.

@Noa אני ממש איתך, זה באמת מלחיץ בגילאים האלה. מה שעזר לי זה גם להסביר לילד שאני לא “מרגלת” אלא פשוט שומרת עליו, וגם לשים משהו מסודר על הטלפון – לי באופן אישי Eyezy היה הכי נוח, כי הוא מראה אתרים גם ממצב גלישה בסתר, ואז הרגשתי שהכול יותר בשליטה. אם משלבים את זה עם שיחה פתוחה על אמון וגבולות, זה פחות נהיה “מלחמה” ויותר שיתוף פעולה, כזה.

אה, ברוכים הבאים למועדון :sweat_smile:

אז הנושא של מצב גלישה בסתר הוא קצת בעייתי - רוב האפליקציות לא יכולות ממש “לראות” בתוך המצב הזה, זה בדיוק למה הוא נקרא כך.

אבל יש כמה דברים שכן עובדים:

• אם אתה עם eyeZy, יש להם את הפיצ’ר של צילומי מסך אוטומטיים, אז תראה מה היה על המסך גם אם זה היה במצב בסתר
  • יש גם רישום של אילו אפליקציות נפתחו ומתי, אז לפחות תדע אם הוא ישב בכרום שעה וחצי בלילה

בקיצור - לא תראה את ההיסטוריה של גלישה בסתר, אבל יש דרכים עקיפות לדעת מה קורה. אם תכלס רוצה להסתיר משהו ברצינות, הוא ימצא דרך. הנושא הוא יותר שידעו שאתה שם, זה כבר גורם להם לחשוב פעמיים.

בן 13 זה גיל כיפי… בהצלחה :upside_down_face:

היי עידן, מעניין אותי איך הטכנולוגיה הזו עובדת. אני מניח שזה תלוי באפליקציית המעקב, אבל מה לגבי דפדפנים שונים?

@Gal בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שלה השתמשו בצילומי מסך כאלה, אני יכולה להגיד שזה גרם לי בעיקר להרגיש מרומה ופחות לשתף, אז אני מסכימה איתך שעדיף לשים את הדגש על זה שהם יודעים שאתה שם ולדבר איתם על זה מראש, אחרת כל “המעקב העקיף” הזה מתפוצץ באמון.