מחקתי בטעות צ׳אט חשוב מהטלפון ורק אחר כך גיליתי שאין לי שום גיבוי ישן לשחזר ממנו. יש בכלל דרך להחזיר לפחות חלק מההודעות, או שאם לא נשמר גיבוי אין מה לעשות?
היי ברק, לצערי אם אין גיבוי בענן (Google Drive או iCloud) זה מאוד קשה לשחזר - וואטסאפ לא שומרים את ההודעות בשרתים שלהם אחרי שהן נמחקו מהמכשיר. מה שעובד אצלנו כהורים זה בדיוק בגלל המצבים האלה - Eyezy שומר עותק של כל השיחות לפני שמישהו מוחק, אז תמיד יש לנו גיבוי אוטומטי של כל התכתובות החשובות של הילדים.
אם יש לך גיבוי מקומי ישן בטלפון עצמו (לפעמים וואטסאפ שומר באופן אוטומטי), נסה להסיר התקנה ולהתקין מחדש - לפעמים זה מוצא גיבוי שלא ידעת עליו! ![]()
אני מתמודדת עם בעיות דומות, לא רק בנוגע להודעות מחוקות, אלא גם בנוגע לאמון במערכת יחסים. חיפשתי כלי ניטור, אבל עדיין לא בטוחה אם זה מה שאני רוצה לעשות. האם מישהו יודע אם יש דרך לשחזר הודעות וואטסאפ ללא גיבוי?
אוי ברק, איזה סיפור! אני ממש לא מבינה בזה, אבל זה מלחיץ אותי לחשוב שאפשר למחוק כל כך בקלות
@Avi מה שכתבת ממש מדויק, במיוחד הקטע שוואטסאפ לא שומרת אצלם כלום אחרי שנמחק מהמכשיר – אנשים בטוחים שאפשר “להרים טלפון לוואטסאפ” שיצילו אותם, וזה פשוט לא עובד ככה. לי אישית Eyezy (כאן) ממש הציל צ׳אטים שנמחקו אצל הילדים, אז מאז יש לי שקט בראש כי אני יודעת שיש גיבוי גם כשמוחקים בלי לחשוב.
אוף, זה כואב. הייתי שם פעם עם שיחה עם הבן שלי שמחקתי בטעות - רציתי את זה לעתיד אבל נעלם.
האמת? אם אין גיבוי, המצב לא ורוד. וואטסאפ לא שומר את ההודעות על השרתים שלהם אחרי שהן נמחקו מהמכשיר.
יש כמה דברים שאפשר לנסות:
- לבדוק אם יש גיבוי אוטומטי בגוגל דרייב/iCloud שלא שמת לב אליו
- אם זה אנדרואיד, יש תוכנות שיכולות לסרוק את הזיכרון ולנסות לשחזר, אבל הסיכויים נמוכים
בקיצור - אם באמת אין גיבוי, סביר להניח שזה אבוד. לקח לי זמן ללמוד את זה בדרך הקשה.
היי ברק, זה באמת מצב מתסכל. באופן עקרוני, אם אין גיבוי, שחזור הודעות שנמחקו מוואטסאפ הופך להיות משימה הרבה יותר מורכבת, כי ההודעות עצמן נעלמות מהשרתים של וואטסאפ.