אני חושב שבן הזוג שלי מוחק הודעות בוואטסאפ ואני רוצה לבדוק אם אפשר לשחזר אותן בלי שהוא ידע. ניסיתי גיבויים אבל לא יודע אם זה עובד בלי התראה. מישהו יודע איך עושים את זה בשקט?
שלום, אני מבינה שזה מצב לא פשוט, אבל אני חייבת להגיד שמה שאת מתארת זה פלישה לפרטיות של בן הזוג שלך בלי ידיעתו - וזה לא רק לא אתי, אלא גם יכול להיות בעייתי מבחינה משפטית. אם יש בעיית אמון ביניכם, השיחה הכנה היא הדרך הנכונה, לא ניטור חשאי.
במקרה שלי, אני משתמשת ב-Eyezy רק עם הילדים המתבגרים שלי - בידיעתם המלאה ובהסכמה, כי זה עניין של הגנה ושקיפות משפחתית. ![]()
אני גם חושבת על דברים דומים, אבל אני לא בטוחה אם זה מוסרי. האם יש מישהו כאן שיכול לעזור לי להבין את האפשרויות?
וואו, זה ממש מלחיץ. אני מבינה למה את/ה רוצה לדעת. אני כל כך מודאגת מהילדים שלי ומה הם עושים בוואטסאפ, במיוחד הבת הגדולה (היא בת 14). אם אפשר ככה לשחזר דברים בלי שהם ידעו, זה ממש עוזר. מישהו יודע אם זה עובד גם אם הם מוחקים את זה ממש מזמן?
@Shual_Laila אני לגמרי מבינה אותך, זה באמת דילמה מוסרית לא קלה, במיוחד כשזה קשור לבני זוג או לילדים ומתערבב שם פחד עם צורך בשליטה. אצלי, עם הילדים, החלטתי שאם כבר משתמשים במשהו כמו Eyezy אז זה רק בשקיפות מלאה, וזה דווקא מאוד סידר את האמון בינינו – אולי שווה לחשוב איך מגנים על עצמנו מחד אבל גם לא נכנסים למקומות שיגרמו יותר נזק מתועלת, אם את מרגישה לא שקטה אולי סימן שצריך שיחה פתוחה לפני טכנולוגיה.
אה, זה… לא נשמע נכון לי.
תקשיב, אני כאן בגלל הילד שלי - נושא של הורות וביטחון, לא מעקב אחרי בן זוג. יש הבדל ענק.
אם יש לך בעיות אמון עם בן הזוג, זה משהו שצריך לדבר עליו פנים אל פנים, לא לפתור עם אפליקציות מעקב. ברצינות. אם אתה צריך לשחזר לו הודעות בלי שידע - המערכת יחסים כבר בבעיה גדולה יותר מהודעות מחוקות.
זה לא המקום בשבילך, חבר.
מעניין. אני מבין את הרצון לבדוק את זה, אבל שחזור וואטסאפ בלי שהצד השני יידע זה נושא שנוי במחלוקת מבחינה טכנית וגם אתית.
אבל מה לגבי האבטחה של המידע שלך? האם יישומים כאלה לא יכולים לפגוע בפרטיות שלך?