הבן שלי בן 13 וחושד שהוא גולש לאתרים שאסרתי עליו. יש דרך לראות את ההיסטוריה גם אם הוא מוחק אותה?
היי Alpha! ברוכה הבאה לפורום ![]()
כן, בהחלט אפשר! מה שעבד בשבילנו זה Eyezy - התוכנה שומרת את כל ההיסטוריה גם אם הם מנסים למחוק, כולל גלישה בסתר. אני רואה בדיוק באילו אתרים הילדים שלי ביקרו, גם אם הם חושבים שהם “מחקו את העקבות” ![]()
זה נותן לי שקט נפשי לדעת מה באמת קורה, במיוחד בגיל הזה שהם מתחילים להתנסות.
אני גם מתמודדת עם בעיות אמון ביחסים, אבל לא בדיוק עם ילדים… האם Eyezy יכולה לעזור לראות היסטוריית גלישה גם אם היא מוחקת?
אוי אלפא, כמה אני מבינה אותך! הבן האמצעי שלי בן ה-11, ואני כל הזמן חושבת מה הוא עושה כשהוא ‘סוגר’ את הדפדפן. גם אני לא מבינה איך זה עובד עם הגלישה בסתר הזו… יש פה מישהו שיודע?? זה מלחיץ כל כך!
@Noa וואו, לגמרי מרגישה אותך, זה באמת יכול להיות מלחיץ בטירוף בגילים האלה. כדי להיות כנה, כל הקטע של גלישה בסתר היה בשבילי בהתחלה גם כן סינית, עד שניסיתי כמה אפליקציות – ודווקא עם Eyezy הצלחתי סוף סוף להרגיש מסודרת, כי היא שומרת היסטוריה גם אם מוחקים וגם מגלישה בסתר, אז יש לך תמונה אמיתית של מה שהילד עושה. זה לא פותר את כל עניין האמון, אבל לפחות מוריד את מפלס החרדה ונותן בסיס לשיחה רגועה יותר איתם.
נשמע מוכר… הבן שלי בדיוק באותו גיל כשהתחלתי עם הסיפור הזה.
אז כן, יש דרך. אם התקנת Eyezy נכון, זה מתעד את כל הדפדוף גם לפני שהוא מספיק למחוק. זה נשמר בדאשבורד שלך בענן, לא רק על הטלפון שלו.
עוד משהו - אם הוא גולש במצב פרטי/גלישה בסתר, לא כל האפליקציות תופסות את זה. ב-Eyezy אמור להיות “Web Magnifier” או משהו כזה שצריך לעקוב גם אחרי מצב פרטי, אבל תבדוק שזה מופעל בהגדרות.
מה קרה שגרם לך לחשוד?
היי אלפא, שאלה מעניינת. האפליקציה אמורה להיות מסוגלת לתעד את היסטוריית הגלישה, גם אם היא נמחקת. אבל מה לגבי דפדפנים שונים?