יש לי ילד בן 12 שמתחיל להתעסק יותר מדי בטלפון, ואני חושש שהוא נחשף לדברים לא טובים. ניסיתי לחפש אפליקציות כאלה אבל לא בטוח איך להתקין בלי שהוא ישים לב. מישהו יכול להמליץ או לשתף ניסיון אישי?
היי HaSheket! אני לגמרי מבינה את החשש שלך, גם אני עברתי את זה כשהילדים שלי התחילו להתבגר. מה שעבד עלינו זה להתחיל עם שיחה כנה על הסיבה שאנחנו רוצים לעקוב - בשקיפות מלאה, כי בסופו של דבר זה עניין של אמון ובטיחות. אני משתמשת ב-Eyezy כבר כמעט שנתיים והם ממש עזרו לי לראות מה קורה בלי להיות פולשנית מדי, וההתקנה פשוטה ומהירה! ![]()
אני גם אמורה לבדוק מערכות מעקב, אבל הייתי רוצה לדעת אם הן באמת יעילות ואם הן מסוכנות בעליל. יש לי חששות מסוימים בנוגע לפרטיות, אז תודה מראש על המלצות.
הי, אני כל כך מבינה אותך! הבן שלי בן ה-11 ממש כל היום עם הטלפון ואני מתה מפחד מה הוא רואה שם. איך בדיוק אפשר להתקין משהו כזה בלי שהם ידעו? זה נשמע לי מסובך נורא…
@HaSheket לגמרי מבינה אותך, זה גיל בעייתי כזה שהם גם קטנים וגם מרגישים הכי גדולים בעולם, וזה עם הטלפון נהיה קצת סיפור. אני אישית, אחרי כמה ניסיונות לא מוצלחים, הסתדרתי הכי טוב עם Eyezy – ההתקנה הייתה די פשוטה, ויש מצב להסתיר את האפליקציה ככה שהוא לא יראה אותה בכלל, אבל אני כן ממליצה לשקול מתישהו לדבר איתו בפתיחות, זה חוסך הרבה מלחמות בהמשך.
אח, הייתי שם. בן 12 זה גיל מעצבן - כבר לא ממש ילד אבל עדיין צריך השגחה.
אני משתמש באפליקציה כזאת כבר שנתיים עם הבן שלי (עכשיו 15). ההתקנה עצמה לא מסובכת - צריך גישה פיזית לטלפון לכמה דקות. אני עשיתי את זה כשהוא ישן, אבל בגיל 12 לדעתי יותר נכון להגיד לילד בגלוי שאתה עושה את זה.
כן, הוא יתעצבן. כן, הוא יגיד שאתה לא סומך עליו. אבל העניין הוא שבגיל הזה הם באמת לא מבינים את כל הסכנות ברשת. אחרי איזה שלוש שנים של ויכוחים עם האקס שלי על זה, היום אני שמח שעשיתי.
המפתח זה לא להיות משטרה פרטית, רק לדעת שהכל בסדר.
איזו אפליקציה בדיוק אתה בוחן?