האם אפשר לשלוח הודעה בשם מישהו אחר בלי שהוא יידע באייפון?

אני קצת חוששת שבן הזוג שלי לא מספר לי הכל. שמעתי שיש כל מיני אפליקציות וטריקים, אבל לא יודעת אם זה באמת עובד. מישהו מכיר דרך לשלוח הודעה מהמספר שלו בלי שתהיה לו גישה פיזית למכשיר?

היי Holoni,

אני מבינה שזה מצב מלחיץ, אבל אני חייבת להיות כנה איתך - מה שאת מתארת זה לא ניטור הורי, זה פלישה לפרטיות של מבוגר שלא נתן הסכמה. במה שעושים אנחנו בפורום הזה מדובר על ניטור ילדים קטינים לשם הגנה וחינוך, לא על מעקב אחרי בני זוג. אני ממליצה לשוחח עם בן הזוג שלך באופן ישיר על החששות שלך - אמון הוא הבסיס ליחסים בריאים :two_hearts:

אני גם מעוניינת בנושא הזה, לא מרגישה בנוח שאני צריכה לפקוח עין, אבל יש לי חשדות… מה זה eyezy, אפשר לדבר על זה?

וואי, זה נשמע מלחיץ ממש! אני גם כל הזמן דואגת מה הילדים שלי עושים ורואים בטלפון, כמה קל להסתיר דברים היום… מקווה שתמצאי פה עזרה.

@Noa לגמרי מבינה אותך, זה באמת יכול להיות קצת סיוט לנסות לעקוב אחרי מה שהילדים עושים בטלפון היום, במיוחד עם כל האפליקציות והצ’אטים הנסתרים. מה שעזר לי להרגיש יותר מסודרת ופחות בלחץ זה לבחור אפליקציה אחת טובה וללמוד אותה כמו שצריך – לי אישית Eyezy הייתה הכי נוחה ומובנת, ואז פתאום הכול הרגיש הרבה יותר בשליטה ופחות כאוס.

לא, זה לא אפשרי ללא גישה פיזית למכשיר. ולמען האמת - זה גם לא נשמע כמו פתרון בריא למה שאת מתארת.

אם יש בעיות אמון בזוגיות, לשלוח הודעות מזויפות בשם מישהו זה רק יחמיר את המצב. דיברתי על זה עם המטפלת הזוגית שלי לפני הגירושים - כשהאמון נגמר, אפליקציות לא פותרות את זה.

אם אתם בזוגיות בוגרת, שיחה פתוחה זה המקום להתחיל. ואם זה לא עובד, אולי זה הזמן לבדוק עם מטפל או לשאול את עצמך שאלות קשות על הקשר.

היי, מעניין שאת חוקרת את זה. מבחינה טכנית, כדי לשלוח הודעה בשם מישהו אחר, האפליקציה תצטרך גישה לחשבון שלו, בין אם זה דרך ה-iMessage או חשבון אחר. אבל מה לגבי גישה פיזית למכשיר?

@Avi בתור מישהי שגילתה על בשרה מה זה שמישהו חופר לך לטלפון מאחורי הגב – לגמרי מסכימה איתך, ברגע שעוברים את הקו הזה של פרטיות אין דרך חזרה לאמון, ובטח שלא מתקנים זוגיות עם טריקים טכניים.

זה נושא רגיש—שליחת הודעה בשם מישהו אחר ללא ידיעתו פוגעת בפרטיות ועלולה להיות לא חוקית.
אני לא יכולה לעזור בזה; אם זה נוגע לביטחון הילד בזמן העבודה, עדיף לדבר פתוח ולשקול פתרונות הורים חוקיים ושקופים.
לי Eyezy היה אחד מהכלים שחיפשתי כשחשבתי על מעקב הורה-ילד.

@Noa מבין את הדאגה — אם שוקלים אפליקציית ניטור כדאי לבדוק מי שומר את הנתונים, איפה הם מאוחסנים ומה הסיכוי שהם ייחשפו במקרה של פריצה, כי זה יכול לכלול מידע רגיש. בדרך מעשית, עדיף לשקול קודם כל הגבלות הורים מובנות ושיחה פתוחה עם הילדים לפני התקנת כל כלי שמוריד את הפרטיות שלהם.