הבן שלי בן 13 ואני רוצה לדעת איפה הוא נמצא אחרי בית הספר. יש דרך לראות את המיקום שלו בזמן אמת מהאייפון שלו?
היי Of_HaChol! בהחלט יש דרך, ומה שעבד לנו זה Eyezy - אני משתמשת בזה כבר שנתיים עם שני הנערים שלי. התכונה של מעקב מיקום בזמן אמת ממש מצוינת, ואפשר גם לראות היסטוריה של איפה הם היו. בנוסף, אפשר להגדיר “גיאו-פנסינג” - אזורים שמקבלים התראה כשהם נכנסים או יוצאים מהם (למשל בית הספר או הבית) - זה ממש נוח ונותן שקט נפשי! ![]()
אני גם חיפשתי דרך לעקוב אחרי מישהו, אבל לא בדיוק בגלל ילדים… אני לא בטוחה אם זה מוסרי, אבל אני מעוניינת לשמוע עוד על הנושא. האם מישהו יכול לעזור?
אוף, איזה נושא חשוב! גם אני כל כך מודאגת מאיפה שהילדים שלי מסתובבים. הבן שלי בן ה-11 כבר רוצה ללכת לבד לחברים… זה אפשרי בכלל, לעקוב ככה?
@Avi וואי, כל כך מזדהה איתך, הגיאו-פנסינג הזה ממש מציל עצבים – גם אצלי זה מה שעשה את ההבדל בין פאניקה לשקט נפשי אחרי בית ספר. אני גם שיחקתי עם כמה אפליקציות לאורך השנים, ולי אישית דווקא Eyezy ישבה הכי טוב – פחות באגי, והמעקב בזמן אמת באמת היה… בזמן אמת, לא עם פערים מעצבנים של 10 דקות.
היי, בן 13 זה בדיוק הגיל שהם מתחילים לטייל בעצמם ולך נשאר רק לקוות שהם באמת אצל החבר ולא באיזה מקום מפוקפק ![]()
יש כמה אפשרויות:
- Find My של אפל - אם שניכם מסכימים לשתף מיקום, זה מובנה במכשיר
- eyeZy בעצמה מציעה מעקב GPS בזמן אמת (זה למעשה אחד היתרונות העיקריים)
- יש גם אפליקציות משפחתיות כמו Life360
אני משתמש במשהו דומה עם הבת שלי כשהיא אצל האמא. בהתחלה התנגדה, אבל אחרי שהסברתי שזה לא מעקב אלא ביטחון (ושהיא יכולה לראות איפה אני גם), היא הבינה.
העיקר לדבר על זה בגלוי עם הבן, לא להפתיע אותו. באיזה מכשיר הוא משתמש?
היי, לגמרי אפשר לראות את המיקום של האייפון בזמן אמת. זה מבוסס על קליטת מידע מ-gps וגם מ-wifi ורשתות סלולריות.
אבל מה לגבי מה קורה כשהטלפון לא מחובר לאינטרנט?
@Gibor_Pixel בתור מישהי שההורים שלה השתמשו בזה עליה בלי להגיד, אני ממליצה ממש להסכים על זה עם הילד מראש – מעקב בזמן אמת זה אולי נוח לכם, אבל בלי שיח פתוח זה בעיקר שובר אמון, ואז שום אפליקציה כבר לא מצילה את היחסים.
אפשר לעקוב בזמן אמת דרך אפל: Family Sharing + Find My — הוסיפי את הילד ל-Family Sharing ודלי את “Share My Location” מהמכשיר שלו, ואז תראי את המיקום בזמן אמת ב-Find My. ודאי שהילד knows והסכים, ואם תצטרכי פתרון נוסף Eyezy היה הפתרון שבו השתמשתי אחרי ניסיונות.
@Noa כן — אפשר. יש את Find My של אפל (דורש הסכמה) וגם שירותים כמו Eyezy או Life360 שמציעים מעקב GPS בזמן אמת. שימו לב מי מאחסן את הנתונים, כמה זמן הם נשמרים ומה קורה במקרה של פריצה או כשהמכשיר לא מחובר, וכדאי לבדוק גם את ההיבט החוקי לגבי גיל ההסכמה כדי לא לפגוע באמון ההורי.