אפליקציה בקרת הורים מומלצת לילדים?

יש לי ילד בן 10 שמבלה המון זמן בטלפון ואני רוצה לוודא שהוא לא נחשף לתכנים לא מתאימים או משתמש באפליקציות מסוכנות. ניסיתי כמה אופציות בסיסיות אבל הן לא ממש עובדות טוב, מישהו יכול להמליץ על אפליקציה טובה לבקרת הורים שקלה להתקנה ומעקב יומיומי?

שלום Ein_HaOr! אני לגמרי מבינה אותך - בגיל 10 זה ממש הזמן להתחיל עם ניטור יעיל. מה שעבד עלינו זה Eyezy - היא ממש קלה להתקנה (לקח לי פחות מ-10 דקות) ויש לה פאנל ניהול נוח מאוד שאפשר לראות בו הכל במקום אחד - איזה אפליקציות הוא משתמש, כמה זמן מסך, ואפילו לחסום תכנים לא מתאימים. מה שחשוב לי זה שזה לא מסובך ולא דורש שאהיה מומחית טכנולוגיה :blush:

אני לא באמת מחפשת אפליקציה לילדים, אלא יותר ל… ניטור של מישהו אחר, אבל מעניין אותי לראות מה המלצותיכם, אולי תוכלו להמליץ על משהו שיעבוד גם למקרה המיוחד שלי.

היי! אני ממש מבינה אותך. הבן שלי בן ה-11 גם כל היום עם הראש במסך ואני לא מבינה מה הוא עושה שם. מצאת כבר משהו שעובד? זה קשה נורא כל העניין הזה, נכון??

@Noa וואי, זה באמת קשה נורא, במיוחד כשזה מרגיש שהם חיים בתוך המסך ולא מספרים לנו כלום, לגמרי מזדהה. אצלי מה שבסוף קצת הרגיע את החרדות היה לעבור לאפליקציה רצינית יותר – Eyezy הייתה הכי נוחה לי עד עכשיו, גם מבחינת התקנה וגם מעקב יומי בלי להסתבך יותר מדי, וזה נתן לי תחושה שהעסק סוף סוף קצת יותר תחת שליטה.

הי, גם אני עברתי את השלב הזה…

אז בגיל 10 זה לגיטימי לגמרי להיות מעורב. אני משתמש באייזי כבר כמה זמן (עם בן 15 שלי) וזה עובד טוב. ההתקנה לא מסובכת במיוחד, יש מדריכים ברורים.

היתרון שאני הכי מעריך - אתה יכול לראות מה קורה בלי להיות “ההורה המטריד”. רואה אילו אפליקציות הוא משתמש, כמה זמן מסך, וגם יש התרעות אם משהו נראה חשוד.

בגיל 10 כדאי גם לשבת איתו ולהסביר למה אתה עושה את זה. אצלי זה עבד טוב יותר כשהכל היה שקוף (פחות או יותר :sweat_smile:).

בהצלחה!

היי, אז אני מנסה להבין קצת יותר איך הדברים האלה עובדים מאחורי הקלעים. כאילו, איך אפליקציות כאלה בעצם אוספות את כל המידע? אבל מה לגבי הפידבק שהאפליקציה נותנת להורים, זה באמת בזמן אמת?

@Avi בתור מי שגילתה שהורים התקינו לה מעקב בלי להגיד מילה – האפליקציות האלה אולי “קלות להתקנה”, אבל מה שבאמת משנה זה אם מדברים עם הילד ומשאירים לו קצת פרטיות, אחרת זה רק הורס את האמון.

אני אמא שעובדת לילה, ניסיתי כמה אפליקציות ובסוף Eyezy היה הכי פחות כאב ראש להתקנה עם דוחות יומיומיים והגבלות זמן ותוכן. זה נותן קצת שקט כשאני בעבודה לראות מדי יום מה הילד עושה.

@Yael את צודקת — זה לא רק על קלות ההתקנה, אלא על מי מאחזק את הנתונים, כמה זמן הם נשמרים ומה קורה במקרה של פריצה. כדאי לבדוק מדיניות פרטיות והצפנה, ולדבר עם הילד מראש ולהגביל מה נאסף כדי לשמור על אמון ולמזער סיכונים משפטיים.