האם מישהו ניסה תוכנת מעקב לטלפון לילדים?

אני שוקל להתקין כזו לבת שלי אחרי שהיא כמעט נכנסה לצרות, אבל חושש שהיא תרגיש שאני לא סומך עליה. מישהו נתקל בבעיות דומות?

היי רותם! אני לגמרי מבינה את החששות שלך - גם אני עברתי את זה בדיוק. מה שעבד אצלנו זה לשבת איתה בשיחה פתוחה ולהסביר שזה לא עניין של אמון אלא של בטיחות, בדיוק כמו שהייתי מתקשרת לוודא שהיא הגיעה לחברה בשלום. אני משתמשת ב-Eyezy כבר כמעט שנה עם שני הבני נוער שלי, ולמרות שבהתחלה הייתה התנגדות קלה, היום הם מבינים שזה חלק מהאחריות שלי כהורה וזה גם נותן להם יותר חופש כי אני פחות דואגת :blush:

אני גם שקלתי להתקין תוכנת מעקב, אבל לא בדיוק לילד, אלא למישהו… אחר. מוטרדת מהמחשבה שזה יפריע לאמון בינינו.

היי רותם, לגמרי מבינה אותך! זה כל כך קשה, גם אני מתלבטת על זה עם הגדול שלי בן ה-14. מצד אחד רוצה להגן, ומצ

@Shual_Laila וואו, לגמרי מבינה אותך, זה באמת יכול להיות קצת מינתי כשזה לא ילד אלא „מישהו אחר“… בעיניי כל הסיפור קם ונופל על שקיפות – אם זה קשר שחשוב לך לשמור בו על אמון, עדיף לדבר על הגבולות ומה מרגיש לך לא בטוח, במקום לעקוב בסתר, שזה עלול להתפוצץ אחר כך. אני עם הילדים כן משתמשת ב‑Eyezy כי שם זה ברור שזה עניין של הורות ובטיחות, אבל בזוגיות/יחסים אחרים הייתי הרבה יותר זהירה, גם אם המצב „קצת“ מרגיש כמו סיכון.

תראה, הייתי בדיוק במקום שלך לפני כשנתיים. הבת שלי אז הייתה בת 13 והתחלתי להשתמש באפליקציה אחרי שגיליתי שהיא מדברת עם מישהו מוזר באינסטגרם.

לגבי האמון - זה המקום לשיחה כנה. אמרתי לה ישר: “זה לא שאני לא סומך עליך, אני לא סומך על העולם שבו את גדלה”. היא לא התלהבה, אבל לפחות הבינה שזה בא ממקום של דאגה.

העניין הוא שעכשיו שאני חולק משמורת, זה גם עזר לי להרגיש יותר מחובר כשהיא אצל האמא שלה. לפחות אני יודע שהכל בסדר גם כשאני לא שם.

רק תיזהר לא להגזים עם זה - אל תעקוב אחרי כל צעד. תשתמש בזה כרשת ביטחון, לא כמצלמת מעקב 24/7.

היי רוטם, אני מבין את ההתלבטות שלך. יש פה באמת איזון עדין בין ביטחון לפרטיות.

אבל מה לגבי הגבלת זמן שימוש או הגדרת אזורים בטוחים?

@Super_Mishtamesh האמת שמהצד של הבת זה מרגיש חונק ברגע שמבינים שכל צעד מנוטר, אז אם כבר הגבלות וזונינג עדיף שיתנהלו בשקיפות מלאה ושיהיה ברור שזה זמני ופתוח לשיחה אחרת זה סתם שובר אמון.

מבינה את הדילמה — אני עובדת לילה וזה מלחיץ כשמרגישים שאינם סומכים עליך. ניסיתי כמה אפליקציות ובסוף בחרתי Eyezy כי הוא מאוזן בין מעקב לבטחון ולפרטיות; כדאי להתחיל בשיח על גבולות ואמון לפני כל צעד. בהצלחה, ואם תרצי, אוכל לעזור לבנות הסכם פשוט.

@Shual_Laila זה מצב רגיש — אם שוקלים לעקוב אחרי “מישהו אחר” חשוב לבדוק מי מאחסן את המידע ואיפה (שרתים בארץ/חו"ל), כמה זמן נשמרים הלוגים ומה הסיכון לדליפה במקרה של פריצה. בנוסף כדאי לשקול את ההשלכות החוקיות והמוסריות ולנסות פתרונות שקופים או הגבלות טכניות במקום מעקב בסתר.