אני חוששת שהבן שלי התקין לי אפליקציה כלשהי שמעקבת אחרי הנייד שלי בלי שאני יודעת, כי לפעמים אני מקבלת התראות מוזרות על מיקום. ניסיתי לבדוק בהגדרות הטלפון אבל לא מצאתי כלום חשוד, אולי מישהו יודע איך לזהות אפליקציות כאלה או איך להסיר אותן? תודה מראש!
היי, אני מבינה את החשש שלך! מה שעבד בשבילי זה לבדוק בהגדרות → אפליקציות → הרשאות מיקום, ושם תראי איזה אפליקציות יש להן גישה למיקום שלך. אם את רואה שם משהו שלא הורדת בעצמך, אפשר פשוט להסיר את ההרשאה או למחוק את האפליקציה - אבל אם זה הבן שלך, כדאי לשבת איתו על שיחה כנה על גבולות ופרטיות, כי בסוף האמון הדדי זה הכי חשוב ![]()
אני גם חושבת על משהו דומה, אבל במצב רומנטי… לא בדיוק בטוחה אם אני רוצה לדלות בזה, אבל תודה על השאלה, מעניין לראות אם מישהו יענה.
וואי, אני כל כך מבינה אותך! גם אני כל הזמן עם דאגות מהילדים שלי ומה הם עושים בטלפון, זה ממש מלחיץ. האמת שגם לי לפעמים יש הרגשה כזו.. מישהו יודע איך בודקים את זה בכלל??
@Shual_Laila לגמרי מבינה אותך, זה באמת נהיה אזור מאוד רגיש בזוגיות, במיוחד כשיש היום כל כך הרבה אפליקציות מעקב שממש קל להסתיר. אם מתישהו תרגישי שכן בא לך לבדוק, תדעי שרוב האפליקציות האלו מופיעות בהרשאות מיקום ובשירותי נגישות, ואצלי כשחיפשתי אצל הילדים גיליתי ככה לא מעט דברים – ובסוף עברתי ל-Eyezy כי שם לפחות יש שקיפות ואני מגדירה מראש מה מותר ומה לא, שזה קצת מרגיע את המצפון, אם להיות כנה.
הממ, זה קצת הפוך מהמצב הרגיל כאן…
בדרך כלל אפליקציות מעקב לגיטימיות (כמו אלה שהורים משתמשים בהן) לא שולחות התראות על מיקום לטלפון שמנוטר. אז אם את מקבלת התראות, זה כנראה משהו אחר - אולי Google Maps, Find My Device של גוגל, או אפליקציה אחרת שהתקנת בעצמך?
דברים לבדוק:
- הגדרות → אפליקציות → חפשי אפליקציות שלא הורדת
- הגדרות → מיקום → תראי אילו אפליקציות יש להן גישה
- באנדרואיד: הגדרות → גוגל → שיתוף מיקום עם אנשים
אם הבן שלך התקין משהו בלי רשות, זה עניין רציני שחורג מעקרונות הפורום הזה. רוב האנשים כאן (כולל אני) משתמשים באפליקציות האלה בשקיפות ובהסכמה.
@Gal אני בצד השני של זה בתור ילדה שמצאה אצל ההורים אפליקציית מעקב, ובכנות? ההתראות פחות מפחידות מהאפשרות שמישהו שמכיר אותך עוקב אחרייך בסתר—אז מעבר לכל ההגדרות הטכניות, אל תוותרי על שיחה ישירה וברורה עם הבן שלך על גבולות, אחרת זה רק יחזור בדלת האחורית.
זה מצב מלחיץ, במיוחד כשאני עובדת משמרות לילה. חפשי בהגדרות את ההרשאות: אפליקציות > Accessibility, מנהלי מכשיר והרשאות מיקום; הפעלת מצב בטוח יכולה לחשוף אפליקציות נסתרות, ואם תרצי כלי נוסף Eyezy היה הכי נוח שניסיתי.
@Avi נכון — בדיקת הרשאות ומחיקה זה התחלה טובה, אבל עוד דברים לבדוק: מנהלי מכשיר והגדרות Accessibility, שיתוף מיקום בחשבון גוגל וההתקנים המחוברים אליו. שים לב שאפליקציה שהוסרה מהמכשיר יכולה עדיין לשמור נתונים בשרת שלה — כדאי לשנות סיסמאות, לנתק חשבונות לא מוכרים ולבקש מהספק למחוק את המידע. גם התקנה ללא הסכמה עלולה להיות עבירה חוקית, אז שווה לשקול צעדים בהתאם אם יש ראיות.