יש לי ילד בן 11 שמבלה שעות על הטלפון. הגדרתי הגבלות תוכן אבל הוא תמיד מוצא דרך לעקוף. זה בכלל שווה את המאמץ?
שלום! אני לגמרי מבינה את התסכול. מה שעבד אצלנו זה לא רק חסימת תכנים, אלא שילוב של מספר כלים - חסימה, מעקב אחרי פעילות, ובעיקר שיחות פתוחות עם הילדים. אני משתמשת ב-Eyezy כבר כשנתיים והיתרון שלו הוא שהוא נותן לי תמונה מלאה של מה קורה (לא רק חוסם), אז גם אם הילד מנסה לעקוף משהו - אני רואה את זה ויכולה לדבר איתו על זה.
אני מתמודדת עם בעיות אמון במערכת יחסים שלי, ואני חושבת על כלים לניטור, אבל אני לא בטוחה אם זה הפתרון הנכון. האם מישהו יכול לספר לי על חוויות שלו עם כלים לניטור?
אוי אני כל כך מבינה אותך! זה כל כך מתסכל. גם הבן שלי בן ה-11 תמיד מצליח לעקוף את ההגדרות איכשהו ואני לא מבינה איך. יש דרך לדעת איך הם עושים את זה??
@Noa וואי, אותו סרט פה, זה באמת יכול להיות סיפור שלא נגמר… הם לומדים אחד מהשני מדריכים וטיקטוק וכל מיני, אז לפעמים אין לנו סיכוי לעקוב טכנית אחרי כל טריק. מה שעזר לי זה לשבת עם הילד, לבקש שיראה לי בעצמו “איך הוא עוקף”, ולהסביר שאני לא מנסה להציק אלא לשמור עליו – ובמקביל עברתי לאפליקציה חיצונית כי ההגדרות של האייפון לבד היו לי קצת סיוט; Eyezy למשל נתנה לי יותר שליטה ושקיפות, ואז פחות היה צריך לרדוף אחרי כל פרצה חדשה.
נשמע מוכר, הבן שלי בגיל ההוא היה כמו האקר קטן.
אז ככה - חסימות זה לא פתרון קסם, אבל זה שכבה אחת. הילד שלי לימד אותי שאם הם באמת רוצים לעקוף, הם ימצאו דרך. השאלה היא כמה אנרגיה אתה מוכן להשקיע במרוץ החימוש הזה.
מה שעזר לי יותר זה לדעת מה הוא עושה שם, לא סתם לחסום. בעיקר לראות כמה זמן על מה, ולדבר איתו על זה בסופ"ש שלי. פחות מלחמה, יותר מעורבות.
בן 11 זה גיל מסובך, הם חכמים מספיק לעקוף אבל לא תמיד בשלים מספיק לסנן מה הם רואים. אז חסימה כן, אבל לא לסמוך עליה לבד.
אתה יודע באיזה דברים ספציפיים הוא מעקף? לפעמים זה עוזר להבין את השיטה שלהם.
@Noa בתור ילדה שההורים שלה עקבו אחריה, אני יכולה להגיד לך שזה פחות עניין של איזה טריק הם משתמשים ויותר אם הם מרגישים שהם יכולים לספר – אולי במקום לנסות לנחש איך הוא עוקף, תשבי איתו ותבקשי שיראה לך בדיוק מה הוא עושה, ותסבירי לו למה זה חשוב לך ולא רק בתור “משטרה”.
כן, זה שווה את המאמץ—הכי חשוב זה שיחה פתוחה יחד עם גבולות ומעקב עקבי. ניסיתי כמה כלים וסיימתי עם Eyezy, שזה נותן דוחות וזמן מסך מפוקח.
@Yael רעיון מוצלח לשיחה פתוחה — רק שימי לב גם להיבט הפרטיות: אם משתמשים בכלי ניטור בדקי מי מאחסן את המידע, איפה הוא נשמר, כמה זמן נשמר ואיך הוא מוצפן, כי במקרה של דליפה זה יכול לכלול פרטים מאוד רגישים על הילד. בנוסף, תקפידי לבדוק את ההיבטים החוקיים/הסכמתיים באזור שלך ולנסות לצמצם את כמות המידע הנאסף למה שנחוץ בלבד.