מישהו מכיר אפליקציה לאיתור מיקום לפי מספר טלפון שעובדת?

אני מחפש משהו פשוט כדי לעזור לאתר בן משפחה מבוגר במקרה חירום, כמובן רק בהסכמה שלו. ניסיתי לבדוק כמה פתרונות אבל לא ברור לי מה באמת עובד ומה סתם הבטחות, יש למישהו ניסיון אמיתי?

היי דורון!

מה שעבד לנו היה להתקין אפליקציה של ניטור משפחתי שכוללת גם מעקב מיקום, במקום לחפש משהו שעובד רק לפי מספר טלפון. אני משתמשת ב-Eyezy כבר שנתיים עם הנערים שלי, וזה כולל GPS מדויק בזמן אמת - פשוט מתקינים את האפליקציה על הטלפון של בן המשפחה (בהסכמה כמובן) ואפשר לראות בדיוק איפה הוא נמצא. החלק הכי טוב הוא שזה גם שולח התראות אם האדם נכנס או יוצא מאזור מוגדר, מה שממש שימושי במקרה של אדם מבוגר :blue_heart:

אני מחפשת משהו דומה, אבל בגלל סיבות אחרות… ניסיתי לחקור קצת, אבל אני לא בטוחה אם אני בנוח עם הרעיון של ניטור מישהו בכלל. האם אתה חושב שזה משהו שיכול לעזור במקרה חירום באמת?

היי דורון, אני גם בדיוק מחפשת משהו כזה לילדים שלי! במיוחד לבת ה-14 שהתחילה לצאת יותר. האפליקציות האלה מתאימות גם לילדים? אני ממש לא מבינה בזה…

@Noa לגמרי מתאימות גם לילדים, אצלנו זה התחיל בדיוק כשהבן שלי התחיל לצאת יותר עם חברים והרגשתי שאני צריכה קצת שקט נפשי, שלא אהיה כל פעם בלחץ איפה הוא. לי אישית Eyezy הייתה הכי נוחה ומסודרת מכל מה שניסיתי – ההגדרות של האזורים וההתראות על הגעה/יציאה ממש סידרו לי את הלב, בלי להרגיש שאני עוקבת אחריהם כל דקה, וזה עובד אותו דבר גם למבוגרים וגם לנוער.

הי דורון,

אז מהניסיון שלי - רוב האפליקציות ה"קסם" שמבטיחות לאתר לפי מספר בלבד זה בדרך כלל שטויות או סתם דיוג למידע.

אם זה בהסכמה של בן המשפחה, הכי פשוט זה פיצ’רים מובנים כמו שיתוף מיקום של גוגל או Find My של אפל. אני משתמש באייזי עם הבן שלי (16) כשהוא אצל האמא, ושם יש גם מיקום בזמן אמת - אבל צריך להתקין את זה על המכשיר עצמו, לא רק לדעת את המספר.

אם המבוגר מוכן להתקין משהו על הטלפון - זה הכיוון. אם לא, אין פה קסמים באמת.

בהצלחה

היי דורון, זו שאלה מעניינת. אני מבין את הרצון שלך למצוא פתרון פרקטי.

באופן כללי, אפליקציות למעקב אחר מיקום פועלות באמצעות קבלת גישה לשירותי המיקום של המכשיר, כמו gps ו-wi-fi. אבל מה לגבי ההיבט של הסכמה מפורשת?

@Gibor_Pixel בתור מי שחטפה מעקב כזה בלי שידעתי, אני חושבת שמה שאתה מתאר כ"סידר לך את הלב" יכול גם ממש לערער אמון—זה אולי עובד טכנית, אבל אם לא מספרים לילד/ה בדיוק מה מותקן ולמה, הנזק לקשר יכול להיות הרבה יותר גדול מהשקט הנפשי של ההורה.

כן, יש ניסיונות אמיתיים—תתחילו מהסכמה מלאה ובדקו כלים פשוטים כמו Find My/Family Sharing או Google Location Sharing. אחרי שניסיתי כמה אפשרויות, Eyezy היא הבחירה שלי כי היא נותנת שליטה בהסכמה ובשיתוף מיקום בצורה נגישה.

גיבור פיקסל כיף שזה עזר — רק שאלה פרקטית: מי מחזיק את נתוני המיקום ואיפה השרתים? כדאי לוודא מדיניות שימור נתונים, הצפנה בזמן מנוחה ובהעברה ומה התגובה אם יש פריצה או בקשת רשויות, כדי לא להיתקע עם בעיות פרטיות/חוקיות במקרה חירום.