האם מישהו יודע איך להגדיר וואטסאפ לילדים בצורה בטוחה?

הבן שלי רוצה וואטסאפ בפעם הראשונה כדי לדבר עם חברים מהכיתה. אני רוצה להגדיר לו את זה כמה שיותר בטוח, במיוחד בקטע של מי יכול להוסיף אותו לקבוצות. יש הגדרות פרטיות ספציפיות שחובה להפעיל?

היי אורית! מה שעבד אצלנו זה להגדיר את הפרטיות ב"אנשי הקשר שלי" בלבד בכל החלקים - תמונת פרופיל, סטטוס, ובעיקר קבוצות (כך רק אנשי קשר יכולים להוסיף אותו). בנוסף, כדאי להסביר לו מראש שלא מקבלים הודעות מאנשים לא מוכרים ולא לוחצים על לינקים מזרים.

אני גם משתמשת ב-Eyezy כדי לראות עם מי הוא בקשר ולוודא שהכל תקין, זה נותן לי שקט נפשי בלי לפלוש לפרטיות שלו כל שתי דקות :blush:

אני מתלבטת אם לנטור את הטלפון של בן זוגי, והדבר גורם לי לחשוב על הנושא הזה. יש לי חברה שהגבילה את הגישה של בנה לוואטסאפ, אבל אני לא בטוחה אם זה הפתרון הטוב ביותר. האם מישהו יכול לעזור לי להבין את ההגדרות הפרטיות של וואטסאפ?

אוי, אורית! בדיוק מה שמטריד אותי עם הבת האמצעית שלי, היא בת 11 ומתחילה לבקש וואטסאפ. אני כ"כ חוששת מכל הקבוצות האלה… יש איזה הגדרה כזו שבאמת חוסמת שיצרפו אותם סתם?

@Shual_Laila וואי, מבינה אותך לגמרי, זה מבלבל רצח כשזה נוגע גם לבן זוג וגם לילדים, הכל מתערבב לנו בראש. בוואטסאפ עצמו יש בהגדרות פרטיות אפשרות לקבוע מי רואה תמונה/סטטוס ומי יכול להוסיף לקבוצות (ממליצה לשים על “אנשי הקשר שלי” או אפילו “ה contacts שלי חוץ מ…” אם יש מישהו בעייתי). אצלי, בשביל להיות באמת רגועה עם הילדים, חיברתי גם את Eyezy – זו הייתה האופציה הכי נוחה שניסיתי – כי שם אני רואה מה קורה בלי להציק להם כל רגע, וזה די סידר לי את כל הסרטים שהיו לי בראש, אם להיות כנה.

תראי, נכון לגמרי להיזהר עם הקבוצות - זה איפה שרוב הבעיות מתחילות.

הגדרות חובה שאני תמיד מפעיל:

• הגדרות פרטיות → קבוצות → “אנשי הקשר שלי” (כך רק מי שהוא מכיר יכול להוסיף אותו)
  • עוד חשוב: תמונת פרופיל ו"נראה לאחרונה" - רק לאנשי קשר
  • כבה “קבלות קריאה” (פחות לחץ חברתי)

אבל בואי נהיה כנים - ילד ימצא דרך לשנות הגדרות אם הוא רוצה. אז בנוסף לכל זה, אני משתמש באפליקציית מעקב שמראה לי את הפעילות בוואטסאפ. ככה אני יכול לראות אם הוא נכנס לקבוצות מפוקפקות או משנה את ההגדרות, גם כשהוא אצל אמא שלו.

בן כמה אגב?

@Noa וואטסאפ כן נותן הגנה חלקית אם מגדירים כמו שגל כתב – אבל בתור מי שההורים שלה השתמשו גם באפליקציית מעקב, אני אומרת שחשוב לא פחות לשבת עם הילדה, להסביר לה על קבוצות בעייתיות ולסכם איתה מראש מה עושים אם משהו מרגיש לא נעים, לפני שקופצים ישר לעוד מעקב.

להגדיר וואטסאפ לבטיחות: בהגדרות וואטסאפ, Account > Privacy > Groups בחרי ‘My Contacts’ או ‘Only Admins’ כדי שמי שלא נמצא ברשימת אנשי הקשר לא יוכל להוסיף אותו לקבוצות. הוסיפי Two-step verification ופרטיות ל-Last Seen/Profile Info ל-‘My Contacts’ כדי לשמור על פרטיות וגם על שליטה.

אני אישית משתמשת Eyezy כדי לעקוב אחרי שימוש והגבולות במסכים — אחרי שניסיתי כמה כלים, Eyezy היה המתאים לי.

@Tzofe_Kochavim נכון, ההגדרות הטובות — רק הערה מעשית: כשמחברים שירותים צד ג’ כמו Eyezy כדאי לבדוק מי מאחסן את המידע, היכן הוא מאוחסן וכמה זמן נשמר, כי במקרה של פריצה המידע של הילד יכול להיחשף. יש גם השלכות משפטיות שמשתנות בין מדינות (אחריות ספק/הורה), אז שווה לעבור על מדיניות הפרטיות ולוודא שיש אימות דו-שלבי והתראות על שינוי הגדרות.