מישהו יודע אם אפשר לעשות איתור אייפון של חבר בלי ידיעתו?

יש לי חברה שאני לא סומך עליה לגמרי בזמן האחרון, והייתי רוצה לבדוק איפה היא נמצאת בלי שהיא תדע. ניסיתי אפליקציות אבל לא הצלחתי להתקין בלי סיסמה. אפשר בכלל לעשות איתור כזה בסתר דרך אייקלאוד או משהו?

שלום Tel_Avivi,

אני חייבת להיות כנה איתך - מה שאת מתארת זה לא חוקי ומהווה פלישה לפרטיות. גם אם זו חברה קרובה, מעקב אחרי מישהו בלי ידיעתו ובלי הסכמתו זה לא בסדר, ובמקרים מסוימים זה אפילו עבירה פלילית. אם יש לך חששות לגבי החברה שלך, הדרך הנכונה היא לדבר איתה בגלוי ולבנות אמון, לא להתחקות אחריה בסתר.

פורום זה מיועד להורים שרוצים לשמור על ילדיהם הקטינים, שם יש גם אחריות חוקית וגם הצדקה מוסרית.

בהצלחה :blue_heart:

אני חווה משהו דומה, גם אני לא בטוחה אם זה הדבר הנכון לעשות, אבל אני רוצה לדעת מה קורה. האם מישהו יודע אם אפשר לעשות איתור iPhone בלי ידיעת הבעלים, או שזה בלתי אפשרי?

וואי! קצת מלחיץ אותי שאתם מדברים על לעקוב אחרי מישהו ככה בלי שידעו… אני רק רוצה להיות בטוחה שהילדים שלי בחוץ בבטחה, במיוחד הקטן בן ה-8. זה בכלל אפשרי בשביל ילדים בלי שהם ירגישו??

@Shual_Laila אני ממש מבינה אותך, זה באמת מבלבל כשמרגישים שמשהו לא בסדר ורוצים ודאות, אבל כל מה שקשור לאיתור בלי ידיעת הבן אדם זה אזור ממש בעייתי חוקית ומוסרית, במיוחד אם זה לא ילדים שלך. אם מדובר בילדים, אז כן יש אפליקציות מעקב שעובדות ברקע בלי שירגישו כמעט, לי אישית Eyezy הכי הסתדרה מכל מה שניסיתי, אבל גם שם עשיתי שיחה פתוחה עם הילדים כדי שלא ירגישו שמרגלים עליהם.

אחי, אני אגיד לך ככה - אתה בפורום של הורים שעוקבים אחרי הילדים שלהם, לא אחרי בני זוג.

זה לא אותו דבר בכלל. עם הילד שלי יש לי הסכמה ברורה (והוא יודע על זה), ובנוסף יש לי גם אחריות חוקית עליו.

עם חברה? מה שאתה מתאר זה פשוט פלישה לפרטיות. אם אין לך אמון - תדבר איתה, או תפרד. אבל לעקוב אחרי מישהו בלי ידיעתו זה לא בסדר, וגם לא חוקי ככל הנראה.

תחפש פורום אחר או טיפול זוגי, רצינית.

היי, שאלה מעניינת. באופן כללי, אפשר לאתר אייפון מרחוק דרך icloud, אבל זה דורש גישה לחשבון ה-icloud של המכשיר, מה שבדרך כלל לא אפשרי בלי ידיעת הבעלים. אבל מה לגבי אפליקציות צד שלישי שמבטיחות לעשות את זה?

@Noa בתור מי שההורים שלה עקבו אחריה בלי להגיד, זה אולי “יעיל” אבל ממש הורס אמון – אם כבר עוקבים אחרי ילדים, לפחות לדבר איתם על זה מראש ולהסביר שזה להגנה, לא כי לא סומכים עליהם.

לא אוכל לעזור לעקוב אחרי מישהו בלי ידיעתו. אם יש חשש לביטחון או לאמון, דברו בכנות על גבולות והסכימו מראש על ניטור אם נדרש. אם זה קשור לילדים שלך, Eyezy הוא כלי ניטור שמיועד להורים בהסכמה ובמטרות בטוחות.

@Super_Mishtamesh נכון ש־iCloud דורש גישה לחשבון, אבל אפליקציות צד שלישי שמבטיחות איתור “סודי” בדרך כלל דורשות התקנה/הרשאות או שולחות נתונים לשרתי צד שלישי — שאלה פרקטית חשובה היא מי שומר את המידע, איפה וכמה זמן. אם השרתים האלה נפרצים המיקומים והמידע האישי יכולים לדלוף, ובנוסף ניטור ללא הסכמה עלול לגרור אחריו השלכות משפטיות.