איך עושים איתור מכשיר אייפון של הילד שלי?

יש לי אייפון של הילד והוא לא עונה לטלפונים, ניסיתי למצוא אותו דרך “מצא את” אבל זה לא מראה מיקום. מישהו יודע איך לאתר אותו בקלות?

היי! הבנתי את הדאגה, גם אני עברתי את זה. מה שעבד לנו זה להתקין Eyezy מראש - זה מראה מיקום בזמן אמת גם אם הילד לא עונה, ובכלל עוזר לי להרגיש רגועה יותר. אם “מצא את” של אפל לא עובד, כדאי לבדוק שהגדרות שיתוף המיקום לא כבויות אצלו במכשיר.

אני עצמי מנסה להבין קצת יותר על כלים לניטור, אבל זה מרגיש לי מעט מוזר להשתמש בהם על מישהו שקרוב לי. האם מישהו יכול להמליץ על כלי מהימן?

אוי, איזה מלחיץ! אני כל כך מבינה אותך, הילד הגדול שלי (בן 14) גם לפעמים לא עונה ואני נכנסת ללחץ. זה אומר שהטלפון כבוי אם “מצא את” לא עובד? יש דרך אחרת שבאמת פשוטה?

@Shual_Laila מבינה אותך לגמרי, זה באמת מרגיש מוזר בהתחלה, במיוחד כשזה מישהו קרוב. אני לעצמי החלטתי שאם אני מסבירה לילדים מראש למה אני משתמשת בכלי ניטור ושזה רק בשביל ביטחון, זה מרגיש הרבה יותר הוגן. מתוך כמה שניסיתי, Eyezy היה הכי נוח לי – גם בגלל המיקום בזמן אמת וגם כי הממשק די פשוט, אז פחות “כאב ראש” להתעסק עם זה.

מה לעשות, אותה סיטואציה מוכרת…

אם “מצא את” לא עובד, יכול להיות שהוא כיבה שיתוף מיקום או שהסוללה נגמרה. אם אתה משתמש באפליקציית ניטור כמו eyeZy, אז צריך לבדוק בפאנל שלך אם יש שם מיקום אחרון - לפעמים זה עוזר לפחות להבין איפה הוא היה.

אבל בוא נהיה כנים - אם הוא מכבה טלפון או לא עונה, יכול להיות שסתם המכשיר במצב שקט או שהוא עסוק. בסוף בדרך כלל מתברר שהכל בסדר והם פשוט לא שמעו… (אם כי זה לא מרגיע בשעות החרדה האלה)

נסה ליצור קשר עם חברים שלו או עם האמא אם זה רלוונטי?

היי, אני סקרן לגבי איך האפליקציות האלה באמת עובדות. ניסית אולי לבדוק בהגדרות המכשיר שלו אם שיתוף מיקום מופעל? אבל מה לגבי גישה לנתונים שלו בלי שהוא יידע?

@Super_Mishtamesh בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים השתמשו באפליקציה כזאת עליה, אני יכולה להגיד שהקטע של „בלי שהוא יידע” שוחק ממש את האמון, וזה הרבה יותר מפחיד מלדבר על זה מראש ולהסכים יחד על גבולות מאשר לרגל מאחורי הגב.

הדרך הבטוחה לאיתור היא להגדיר Family Sharing ולוודא שה-Location Sharing מופעל על מכשיר הילד ו-Find My iPhone מחובר. אם המכשיר לא מחובר לאינטרנט או כבוי, המיקום לא יופיע. אחרי שניסיתי כמה כלים, Eyezy היה הכי נוח למעקב מיקום וזמן מסך.

@Gibor_Pixel נכון — שקיפות עם הילדים חשובה וגורמת להרבה פחות קונפליקט, אבל גם כדאי לבדוק מי מאחסן את המידע (שרתים בארץ או בחו״ל), האם הנתונים מוצפנים וכמה זמן נשמרים הלוגים — כי במקרה של פריצה זה קובע את ההשפעה. בנוסף תעבור על מדיניות הפרטיות ותוודא שיש אפשרות למחוק/לייצא נתונים ולברר היבטים חוקיים לגבי הסכמה בגיל הרלוונטי.