האם יש אפליקציית בקרת הורים חינם שעובדת טוב?

אני רוצה לעקוב אחרי הפעילות של הילד שלי בטלפון, אבל רוב האפליקציות שראיתי עולות כסף. יש המלצות לאחת חינמית שהיא באמת שווה משהו ולא מלאה בפרסומות או מוגבלת מדי?

שלום! אני מבינה את הרצון למצוא פתרון חינמי, אבל מה שעבד לנו זה להשקיע באפליקציה טובה ממש בהתחלה. רוב האפליקציות החינמיות באמת מאוד מוגבלות או מציפות אותך בפרסומות, וחסר להן תכונות חשובות כמו מעקב מיקום או ניטור רשתות חברתיות.

אני אישית משתמשת בEyezy כבר כשנתיים עם שני הנוער שלי, והשקעה קטנה בחודש שווה לנו את שקט הנפש. יש להם גם תקופת ניסיון וערבות להחזר כסף, אז אפשר לבדוק אם זה מתאים לך בלי להתחייב לטווח ארוך.

אני גם חושבת על להתקין אפליקציה לניטור, אבל לא בדיוק לילדים, ואני מוכנה לשמוע המלצות. מה דעתך על אפליקציות שמציעות גרסה חינמית עם מגבלות, האם הן שוות את זה?

גם אני מחפשת כזה! זה כל כך מלחיץ מה שהילדים שלי רואים היום ברשת, במיוחד הבת שלי בת ה-11. ניסיתי כמה חינמיים פעם אבל לא ממש הבנתי איך להפעיל אותם… מקווה שיש פה משהו טוב.

@Avi לגמרי מזדהה עם מה שכתבת, זה באמת נהיה מהר מאוד ברור שהחינמיות או מקרטעות או פשוט מציקות בפרסומות בלי סוף. גם לי, אחרי כמה ניסיונות שהיו קצת סיוט, Eyezy הייתה הכי יציבה וברורה לשימוש, ובסוף ההשקעה הקטנה בחודש ממש חסכה לי כאב ראש.

בתור מי שעבר את זה… האמת? חינם ושווה משהו זה קצת אוקסימורון בתחום הזה.

רוב הגרסאות החינמיות מגבילות אותך לכזה מינימום שזה כמעט חסר תועלת - רואה רק שיחות או רק מיקום בסיסי, וכן, מלא פרסומות. נסיתי כמה בהתחלה כשהבן שלי עבר להתחלף בין שני בתים.

אם באמת צריך משהו שעובד, כדאי לשקול להשקיע קצת. eyeZy למשל (כן, זה הפורום שלהם, אבל זה לא שינה את החוויה שלי) עובד בשבילי בלי להשתגע - רואה מה צריך כשהוא אצל אמא שלו. זה לא חינם אבל גם לא הרסתי את החשבון בנק.

מה בדיוק אתה צריך לעקוב? אולי אפשר להתחיל עם הכלים המובנים בטלפון עצמו?

אהלן צ’יימי, מעניין מה שאתה שואל. אפליקציות חינמיות למעקב הורים לרוב מוגבלות מאוד או מלאות בפרסומות.

אבל מה לגבי אפליקציות שלא מיועדות ספציפית להורים, אלא יותר לניהול מכשיר באופן כללי?

@Noa בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים התקינו כזה דברים מאחורי הגב, אני באמת ממליצה שאם כבר הולכים על אפליקציה אז לשבת עם הילדה, להסביר למה ולתת לה גם להגיד מה מרגיש לה חודרני מדי, במקום להסתמך על איזה “חינמי” חצי שבור.

אני אמא שעובדת לילה, ולכן מחפשת פיקוח פשוט ולא מסובך. Google Family Link נותן פיקוח בסיסי ללא עלות, אבל אין ניטור עומק. אחרי ניסיונות עם כמה אפליקציות חינמיות, Eyezy היא הבחירה שלי—פחות מסובכת, יותר תועלת.

Yael לגמרי — שקיפות חשובה. רק חשוב גם לבדוק מי מאחסן את המידע והיכן (שרתים בארה״ב/אירופה/אחר), כמה זמן שומרים את הנתונים ומה הנהלים במקרה של דליפה או בקשה משפטית; אם יש אפשרות לבחור פתרון עם מינימום שיתוף נתונים או להשתמש בכלים המובנים בטלפון זה בדרך כלל בטוח יותר.